Strijen JO11-2 speelt laatste toernooi thuis op vv Strijen

Zaterdag 9 juni stond voor de JO11-2 het Rabobank Het Haringvliet thuistoernooi op het programma. Waar de JO9 in de ochtend aan de bak kon, mochten wij in de middag aan de bak. Om 12.30 verzamelden we in de kleedkamer, waar we gingen omkleden. Toen we daar mee bezig waren kwam net de JO9-1 binnen en die waren in feeststemming, ze hadden net hun thuistoernooi gewonnen!!! Heren en dame van de JO9-1 gefeliciteerd namens de JO11-2. Om hun feestje niet te verstoren gingen we na het omkleden snel naar buiten en starten we de voorbereiding op ons toernooi. Na een rustige warming-up (het was al warm zat) en een korte bespreking waren we er klaar voor.

De 1e wedstrijd moesten we tegen Zuidland JO11-2. Een gelijkwaardige tegenstander en het werd een leuke spannende wedstrijd. We starten fel en zetten druk. Zuidland wil ook druk zetten dus we moeten ook verdedigend scherp zijn. In de 5e minuut stuurt Mika Lars de diepte in. Lars omspeelt zijn tegenstander en schiet de 1-0 binnen. Dat is een lekker begin. Iedereen blijft scherp en werkt hard. De bal gaat soms goed rond en soms wordt er geen risico genomen en wordt de bal naar voren geschoten. In de 10e minuut weer een grote kans voor Strijen. Barry stuurt met een steekpass Lars mooi de diepte in, maar de keeper red mooi en zo blijft het 1-0. In de laatste minuut even een onoplettendheid achterin. De verdedigers staan te ver naar voren en opeens kunnen er 3 aanvallers richting Tim gaan. Gelukkig gooit Dani de turbo aan en kan hij voordat Tim moet redden de aanval onschadelijk maken. Zo winnen we de 1e wedstrijd met 1-0.

De 2e wedstrijd is tegen Bolnes JO11-1. Eigenlijk heel de wedstrijd lopen we achter de feiten aan, doordat de tegenstander feller is en meer loopwerk verricht. Na 10 minuten staan we met 3-0 achter. In de 11e minuut weet Dani na een mooie solo de 3-1 te scoren, maar Bolnes scoort daarna nog de 4-1 en 5-1. Een wedstrijd waarin je kan zien als je niet scherp bent, niet werkt voor elkaar en de bal niet rond speelt je zomaar kan verliezen.
De 3e wedstrijd is tegen Slikkerveer JO11-7. Willen we de halve finale nog halen dan moet er gewonnen worden. De jongens wilden op hun eigen toernooi natuurlijk de halve finale halen dus werd er afgesproken om weer vol gas te gaan. We gingen gelijk fel er op en al na 2 minuten schiet Mika na een mooie actie (druk zetten, bal veroveren, man uitspelen en alleen op de keeper af) de 1-0 binnen. En nu doorpakken….. Na 4 minuten een lekker een-tweetje tussen Lars en Mika en zo scoort Lars de 2-0. Na 5 minuten gaat Mika op links door, kapt zijn man uit en schiet op doel. de keeper red, maar in 2e instantie schiet Mika via de paal de 3-0 binnen. Achterin hebben keeper Tim en verdedigers Jim, Robbe, Noah en Fons eigenlijk bijna niets te doen. In de 10e minuut onderschept Robbe de bal, stoomt op naar voren, ziet Daan vrij staan voor het doel, speelt hem aan en Daan maakt de 4-0. De resterende minuten wordt er niet meer gescoord en de winst en de 2e plaats in de poule is binnen. Dus we gaan de halve finale spelen.

Voordat we de halve finale gaan spelen, mogen we eerst nog even het bekende Strijense latje patatje gaan spelen. Het is eigenlijk heel simpel, 1x schieten en raak je de lat dan krijg je een patatje, mis je dan heb je niets. Er zitten een paar jongens dichtbij, maar helaas mist iedereen de lat, dus geen patatje voor een speler van de JO11-2.
De halve finale is tegen NSVV JO11-3. Ook nu wilden we fel beginnen, maar NSVV is nog feller. Achterin staan we te slapen en na 3 minuten staan we met 2-0 achter. Na 7 minuten kan Lars, na een assist van Daan, de 1-2 scoren (dit is tevens een jubileumgoal….het is de 100e van de JO11-2 dit seizoen!!!). Nu is er nog wat mogelijk denk je dan, maar na weer een onoplettendheid achterin scoort NSVV in de 9e minuut de 1-3. We krijgen nog wel wat kansjes en NSVV ook, maar gescoord wordt er niet meer. Helaas dus geen finale, maar een wedstrijd om de 3e en 4e plaats.

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats is tegen Meeuwenplaat JO11-4. In deze wedstrijd kon je zien dat de pijp al aardig begint op te raken. We beginnen nu niet scherp genoeg en na 2 minuten is het 1-0 achter. In de 4e minuut een kans voor ons, maar helaas het blijft 1-0 achter. In de 9e minuut wordt het zelfs 2-0. Nu gaan we alles of niets spelen. In de 10e minuut levert dit de 1-2 op door een doelpunt van Dani. Nu gaan we echt alles op alles zetten. Verdedigers gaan mee, we spelen nu voor de 2-2. We krijgen schietkansen, cornerballen en kansjes…….maar hij wil er niet in. Zo eindigt deze wedstrijd dan ook in een 1-2 verlies en worden we 4e op ons eigen toernooi. Stiekem hadden we op meer gehoopt, maar ja wat niet is dat is niet.

We hebben vandaag hele goede wedstrijden gespeeld, maar ook wel mindere goede wedstrijden. Maar bovenal hebben we lol gehad vandaag met elkaar en plezier blijft toch het belangrijkste. Na de prijsuitreiking, snel douchen, want vanavond staat de traditionele afsluitende BBQ op het programma. Rond half 6 is bijna iedereen aanwezig bij de familie Van Es waar we alweer de BBQ mochten houden in hun tuin. Waarvoor dank namens de JO11-2. Het was wederom een gezellige BBQ en de jongens…..die waren bijna heel de avond met zijn allen aan het voetballen…..

Denny van der Beek