Verslag Rabobank Het Haringvliet toernooi v.v. Strijen 9 juni 2018

Eind mei / begin juni. Het is de laatste jaren bijna een traditie geworden: het ‘Rabobank Hèt Haringvliet’ toernooi voor spelertjes onder elf en onder negen jaar. Vierentwintig JO9 teams en zestien JO11 teams zouden zaterdag 9 juni ons sportpark bevolken.  Dat betekent verspreid over de dag ongeveer 400 voetballertjes!

Helaas had de toernooicommissie in de aanloop naar dit toernooi een aantal malen te maken met clubs die hun team afmeldden. Dat is steeds weer erg jammer en zorgt voor overuren van de organisatoren. Met vereende krachtsinspanningen kon telkens een vervanger worden gevonden en bleven alle 5 te spelen toernooien voor deze dag helemaal vol. Totdat woensdag 6 juni (ook) het tweede ingeschreven team van Meeuwenplaat zich afmeldde. Die annulering kon op korte termijn het hoofd niet meer worden geboden en dat zorgde voor een storend gaatje in de programmering. Dat werd nog wat versterkt door nòg een team (Wieldrecht) wat zaterdagochtend niet kwam opdagen. Overigens betekent 2 afmeldingen dat de 38 andere teams er wel ‘gewoon’ waren…!

Gelukkig gaven de schema-makers van de TC blijk van hun gedegen voorbereiding en ervaring . Binnen 5 minuten was een alternatief programma beschikbaar en konden de wedstrijdjes soepel doorlopen.

Het feit dat zowel JO9 als JO11 toernooien worden gespeeld maakt deze dag en de aanloop ernaartoe tot een bijzonder arbeidsintensieve. Immers, JO9 speelt op andere veldafmetingen dan JO11 en dus moet tussentijds worden omgebouwd.

Al op vrijdagavond was het een drukte van belang op het sportcomplex. De TC (gesteund door veel mensen die ook de handen uit de mouwen willen steken) is volop in de weer met het uitzetten van veldjes, (ver)plaatsen van doelen, pionnen en hoedjes. Spandoeken en vlaggen worden opgehangen en ook de speelschema’s verschijnen aan de ramen en borden.

Op zaterdagochtend zijn de eerste mensen omstreeks 6 uur van de partij. De toernooien beginnen dan wel pas om 9 uur, maar er is nog volop werk te doen. Zo wordt het springkussen opgezet evenals de ontvangstboog. Bekers worden uitgestald, ballen opgepompt, limonade klaargezet. En alles nog eens nagelopen.

Dan druppelen langzaam steeds meer mensen binnen: de toernooileiding, de gastvrouwen die de spelertjes nagenoeg wekelijks zo gastvrij weten te ontvangen, de speaker, het bar- en keukenpersoneel. De scheidsrechters of spelbegeleiders.  En ja natuurlijk, de teams, de spelertjes, waar we het uiteindelijk allemaal voor doen. Ook vertrekken stapsgewijs 10 andere v.v. Strijen teams om hun (uit)toernooien elders in de regio te gaan spelen.

Het beloofde een stralende zonovergoten en warme dag te worden. En dat werd het! Er werd door de jongens en meisjes voor iedere meter gestreden. Er werd gesleurd en gerend, gepast en geschoten, gekopt, gevangen en gedoken. Er werden schijnbewegingen gemaakt en solo’s. En doelpunten natuurlijk. Ook werden de patatjes verdiend. En vaders, moeder, opa’s en oma’s schreeuwden de kelen schor en klapten de handen blauw om de kanjers aan te moedigen.

Na de poulewedstrijden werden in elk toernooi de kruisfinales gespeeld. Om vervolgens in de finalewedstrijden met elkaar uit te maken op welke plek jouw team zou gaan eindigen. Het maakt daarbij niet uit of er om de 7eof 8steplaats werd gespeeld, of zelfs om de 1steen 2deplek. Overal werd pret gemaakt, overal zagen we mooie acties en prima goals.

Na afloop ontving ieder team een mooie beker. Bovendien werd iedere speler getracteerd op een appel van Boerderij ‘Landzicht’ uit Strijen, in het kader van het Rabobank project ‘Banking4Food’.

Naast de wedstrijdjes waren daar behalve een springkussen, ook uiteraard het net zo traditioneel geworden ‘latje-patatje’-spel. Het principe is even eenvoudig als de uitvoerbaarheid lastig: een bal op de lat betekent een gratis patatje. Dat al direct het eerste schot raak was, beloofde veel goeds. Ook de vrijwilligers die hiertoe de helpende hand uitstaken: heel erg bedankt daarvoor!

We menen met elkaar te kunnen terugkijken op weer een bijzonder geslaagde toernooidag. De voorbereidingen hiertoe zijn al in augustus 2017 begonnen. Maar we hebben het weer geflikt. Iedereen die in wat voor vorm zijn of haar bijdrage op of rondom deze dag heeft geleverd, groot, of klein:

Ontzettend bedankt daarvoor! v.v. Strijen, dat zijn wij!

Een speciaal dankwoord ook voor de mensen van ‘De Volière’.Het op deze toernooidag aanwezige springkussen werd namelijk gesponsord door ‘De Volière’.

Eindstand JO91 TOERNOOI

6 Slikkerveer O11‐7
7 Drechtstreek O10‐5
8 Strijen O11‐3