JO9-1 LAAT DE BALLONNEN “KNALLEN” EN PAKT DE 1EPRIJS OP HUN THUISTOERNOOI

Toernooien zijn een mooie gelegenheid om “gratis” af te vallen. Naarmate de kruisfinales en wellicht ook de finales behaald worden vliegen de kilo’s eraf. Nadeel is dat het ouderwetse nagelbijten daar ook bij hoort. Kleinigheidjes blijf je altijd houden.

Genoeg gepraat want het echte werk gaat nu beginnen. Spelen op je eigen toernooi voor volle tribunes, dat is toch even iets anders dan die wedstrijdjes in de competitie op soms winderige en natte velden en op (af en toe) onmogelijke tijden! Kortom we gaan beginnen.

Poule indeling

• Zinkwegse Boys JO9-1
  • Slikkerveer JO9-2
  • LMO JO9-3
  • Strijen JO9-1

Korte verslagen:                                                                                                                                                                                                           Strijen JO9-1 – Zinkwegse Boys JO9-1                                                                         Uitslag: 2-2    Zinkweg speelde zeker niet minder dan onze kanjers. Daarbij werd er door hun, zodra er de gelegenheid voor was, op het doel geknald. Maar dan hebben we altijd Luuk nog die dan vaak de redder in nood is. Toch met een duwtje hier en een slidinkje daar kun je soms ver komen. Door doelpunten van Bart en Rubeneindigde de 1ewedstrijd in een gelijkspel. Niet(s) verloren!  1epunt.

Slikkerveer JO9-2 – Strijen JO9-1                                                                                 Uitslag: 0-2      Vanuit een”gesloten” verdediging, waar Niek en Olivier en Sam de spitsen in de tang hielden, kon de voorhoede door beter naar elkaar over te spelen kansen creëren. En die kwamen er. Af en toe zelfs een balletje achter het standbeen kwam voorbij.(Van de tv?)  Na het 1edoelpunt van Bartbleef het 2edoelpunt lang uit. Even tussendoor bij ons een balletje onderkant lat maar geen doelpunt is niet goed voor het hart.  Nadat ook de nagels bijgevijld waren viel het 2edoelpunt door Josephine.      Vier punten!

LMO JO9-3 – Strijen JO9-1                                                                                          Uitslag: 2-2             Op het kunstgras,dus heel ver weg, de 3ewedstrijd. Het leek heel makkelijk te gaan in het begin. Mooie aanvallen maar nog geen “beloning”. Maar wie anders dan Dylandacht er heel anders over en knalde ouderwets de 0-1 binnen. Daarna heel vlot er achteraan de 0-2 door onze Strijense Lieke Martens: Josephine. Dat kunnen we ook dachten ze van LMO. In blessure tijd maakten ze verdiend de 2-2. Vijf punten. Zou het genoeg zijn voor een plaats in de kruisfinale?

Ja natuurlijk! Zelfs een 1eplek in de poule! Op naar het hoofdveld!

NOC Kralingen JO9-1 – Strijen JO9-1                                                                           Uitslag: 4-1 Even loeren en aftasten in het begin en toen ging de machine in de hoogste versnelling. Genieten geblazen langs de lijn voor iedereen Een tweetjes en driehoekjes en vierkeer van man naar vrouw en 5keer hooghouden en 6keer naar elkaar overspelen, kortom je raakte gewoon de tel kwijt. Als rijpe appelen vielen ze naast de aardbeien en mandarijnen en gevulde koeken van de vele moeders. Josephine en Dylan (2x) en Rubenscoorden de doelpunten. Een goaltje er tussendoor van NOC tellen we natuurlijk ook mee! Finale.

Tussendoor deden de kanjers nog even aan latje = patatjeschieten. Olivierhad prijs!

Finale! Tegenstander: LMO.

LMO JO9-2 – Strijen JO9-1                                                                                          Uitslag: 1-1    Je moet het maar even kunnen verwerken in die kleine koppies. De trainers Stefan en Raymond probeerden vooraf een beetje de druk weg te nemen maar ja wat wil je sta je in de finale dan ga je hem winnen ook! Wederom mooie aanvallen van het ene voetje, en soms het hoofd, naar het andere voetje. Schoten die normaal op het pleintje of de trapveldjes “dwars” door het net gaan verdwenen nu nog over of naast. De ohhh’s en de aaah’s klonken 3 velden ver. Toen viel toch de 0-1 door ons aller Bart! Voorzichtig feest langs de kant. (Bijna polonaise) LMO gaf echter niet op en schoot de 1=1 binnen. Penalty’s!

Penalty’s

Eigenlijk is dit ogen dicht en knallen, het liefst in een hoek! En dat gebeurde ook.

Kortom: Luuk “keek” de meeste strafschoppen naast en wij scoorden er meer dan LMO dus de 1eplaatsop je eigen toernooi. In een woord: bloedstollend. De mooie beker en dan de trainers een nat pak bezorgen en later in je tenue onder de douche. Mooier kan niet als afsluiting van het seizoen.Het bleef nog lang onrustig op het sportpark!

Spelers:

JOSEPHINE, BART,LARS,RUBEN,LUUK,NIEK,OLIVIER,DYLAN EN SAM.

Trainers:

RAYMOND EN STEFAN

Namens: Dennis en opa van Drongelen.