IFC en Drechtstreek ontfermen zich over de Schep O17 en O15 wisselbokalen

Zaterdag 2 juni werden de velden van Strijen bezet door de O17 en O15 teams die zich in het zweet werkten in een poging om de Schep Wisselbokalen te bemachtigen. Daarvoor dienden zij zich de beste te tonen van het door de toernooicommisie samengestelde sterke deelnemersveld. En dat was makkelijker gezegd dan gedaan want er waren meer kapers op de kust.

Onder de uitstekende leiding van de vrijwillige scheidsrechters van de v.v. Strijen werd de strijd met elkaar aangegaan. Na drie poulewedstrijden voor ieder team werd de eindstand in de diverse poules opgemaakt en konden de teams zich richten op de kruisfinales. Hier moesten bij enkele wedstrijden strafschoppen zelfs het uiteindelijke verschil tussen de teams bepalen. Dat geeft wel aan hoe klein de verschillen waren.

Uiteindelijk werden de finalewedstrijden gespeeld tussen Strijen en IFC bij de O17 en Drechtstreek en Smitshoek bij de O15.

Helaas voor de O17 van Strijen moesten zij, na de 1-1 in de wedstrijd, na strafschoppen hun meerdere erkennen in IFC. De finale wedstrijd bij de O15 werd vervolgens in het voordeel beslist door Drechtstreek dat op een 1-0 voorsprong kwam, waarna de wedstrijd helaas gestaakt diende te worden, door een, op het eerste oog, nare blessure van één van de spelers van Smitshoek. Gelukkig werd door het ambulancepersoneel geconstateerd dat de wond achteraf wel meeviel maar dat een en ander wel gehecht diende te worden in het ziekenhuis. Wij wensen de desbetreffende speler uiteraard veel beterschap toen en hopen dat hij weer snel op de voetbalvelden te bewonderen zal zijn.

Uiteindelijk konden we terug kijken op een geslaagd en sportief toernooi, waar wat ons betreft de winnaar van het O15 toernooi zich ook de sportiefste toonden, door de beker voor de eerste plaats aan verliezend finalist Smitshoek af te staan, vanwege de reeds gememoreerde geblesseerde speler. Een mooi gebaar, dat wat ons betreft uitstekend past in de sportiviteit die wij graag op onze toernooien zien.

Verder hebben de spelers van alle teams ook nog de mogelijkheid gehad om aan de hand van onze snelheidsmeter te kijken hoe hard er door hen geschoten werd en ook daar werd fanatiek onderling gestreden.

Eindstand O17 toernooi

1. IFC
  2. Strijen
  3. DCV
  4. HVC’10
  5. VVOR
  6. Beek Vooruit
  7. RKDEO
  8. Meeuwenplaat

Winnaar Hardschieten: Romano van Wieren van HVC’10 met 107 km/u

Eindstand O15 toernooi

1. Drechtstreek
  2. Smitshoek
  3. LMO
  4. Steenbergen
  5. SCO
  6. Strijen
  7. Bolnes
  8. team niet opgekomen

Winnaar Hardschieten: Liam Hekkert van Drechtstreek met 100 km/u

Tot slot onze grote dank voor iedereen die dit toernooi weer mogelijk hebben gemaakt. Wat ons betreft een groot applaus voor jullie !

Tot de volgende keer

Toernooicommissie v.v. Strijen