Strijen JO13-1 – Spartaan ‘20 JO13-6, onze eerste zege in de 1e klasse!

We mochten vandaag uitslapen want onze wedstrijd was verzet naar 11.00 uur. Om 10.15 uur zaten alle spelers met uitgeslapen koppies in de kleedkamer. Het zonnetje scheen en we stonden ook nog ingepland op het schitterende hoofdveld van onze vv Strijen dus alle voortekenen voor een mooie voetbaldag waren aanwezig.

Vanwege blessures van Davey en Milan speelde vandaag Lindsey met ons mee. Na een korte voorbespreking in de kleedkamer ging iedereen het veld op voor de warming up. Al snel konden we merken dat de spelers van Strijen klaar waren voor de wedstrijd.

Voor het eerst deze competitie stonden we tegenover spelers die ongeveer even groot (of misschien zelfs kleiner) waren als onze spelers. Vanaf de aftrap liet Spartaan ’20 echter zien over een heel goed voetballend team te beschikken. Met 1 of 2 keer raken speelden zij de bal naar elkaar over en ze wisten ook altijd een vrije speler te vinden. De eerste 10 minuten was Spartaan ’20 ook echt beter dan Strijen maar meer en meer ging Strijen druk zetten om zo in de duels te komen. Op deze manier wist Jerry ook in de 15e minuut de bal op de middenlijn te veroveren en speelde hij de laatste man van Spartaan ’20 uit. Vrij voor de keeper hield Jerry het hoofd koel en scoorde de 1 – 0. Twee minuten na onze voorsprong nam Brent een vrije trap vanaf onze eigen helft en stuurde hij Calvin weg. Calvin gaf een goede voorzet en Mika lobte de bal over de keeper van Spartaan ’20 en bezorgde ons zo de 2 – 0 voorsprong. Strijen bleef maar doorgaan met druk zetten en zo wist Mika vlak voor rust de bal aan de linkerkant van het veld te veroveren en verlegde hij het spel naar rechts. Floris kwam aangerend en nam van een ruime 20 meter de bal op de slof en schoot raak in het dak van de goal, 3 – 0 voor Strijen. Kort hierna floot de scheidsrechter voor rust.

Nadat we weer op krachten waren gekomen begonnen we aan de tweede helft. Spartaan ’20 probeerde het spel te maken en wij probeerden door druk te zetten in de duels te komen en via een snelle uitbraak meer kansen te creëren. Spartaan ’20 kreeg in de tweede helft geen echt grote kansen wat ook de verdienste was van onze goede verdediging met wisselend Lindsey, Brent, Sjoerd, Faas en Koen. In de 25e minuut van deze helft wist Calvin de bal te veroveren en wist hij zelf ook nog te scoren, 4 – 0 voor Strijen. Nadat de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd was het tijd voor het team om deze verdiende overwinning te vieren. Een echte teamprestatie die bereikt werd door keihard werken van alle spelers. Gefeliciteerd allemaal.

Edo de Graaf