Strijen JO11-2 wint overtuigend van OFB JO11-2

Zaterdag 12 mei stond de wedstrijd tegen OFB JO11-2 op het programma. De wedstrijd was gepland voor 10.30 uur dus de jongens konden na hun inspanning op Hemelvaartsdag lekker uitslapen. Iedereen was op tijd in de kleedkamer voor het praatje van de trainer. OFB staat laatste in onze poule, maar is zeker niet te onderschatten, dus dat zouden we dan ook zeker niet gaan doen. Iedereen had er zin in, dus we zouden lekker gaan voetballen en weer keihard werken met zijn allen.

Iets later dan gepland (OFB was iets verlaat) floot de scheidsrechter, David Stoffels, voor het begin van de wedstrijd. Zoals de meeste jonge scheidsrechters floot ook David weer een goede wedstrijd en zijn we blij als JO11-2 dat we zulke jonge jongens hebben die hun vrije zaterdagochtend deels opofferen om een wedstrijd van ons te fluiten.

Na het eerste fluitsignaal begonnen we gelijk de aanval te zoeken en kregen we enkele kleine kansen. Voorin bij OFB liepen enkele goede aanvallers, maar die werden onschadelijk gemaakt door onze verdedigers. Voorin bij ons waren we beter, maar we kregen de bal er niet in. Opbouwend kwamen we niet echt in ons spel, dus te vaak werd de lange bal gehanteerd. In de 11e minuut een lange bal van keeper Tim die Mika bereikt, hij speelt zich mooi vrij en speelt Dani vrij die dan mooi de 1-0 erin schiet. In de 14e minuut een mooie aanval die van Daan naar Dani gaat die speelt Mika aan en die geeft de bal weer terug aan Dani die de 2-0 binnen schiet. Een heerlijk doelpunt! OFB krijgt af en toe een klein kansje, maar zijn niet echt gevaarlijk. In de 19e minuut een pass van Mika op Dani die zich mooi vrij kapt en de 3-0 erin schiet. Een onvervalste hattrick dus voor Dani! In de laatste 5 minuten worden we wat te gemakkelijk. We werken niet meer voor elkaar, we blijven voorin hangen en laten de bal niet goed rondgaan. Hierdoor wordt OFB nu echt gevaarlijk en moeten onze verdedigers en keeper echt handelend optreden. Helaas gaat dit 1x fout in de 20e minuut en zodoende is de ruststand dus 3-1.

In de ruststand gaf de trainer aan dat we gewoon door moeten voetballen en werken dan is er niets aan de hand, maar als we te gemakkelijk worden kunnen we nog verliezen. De jongens hebben hier geen zin in en gaan weer spelen zoals de eerst 15 à 20 minuten van de wedstrijd.

De 2e helft gaan we inderdaad door met lekker voetballen, maar OFB komt er zo nu en dan ook wel gevaarlijk uit. In de 12e minuut veroverd Dani de bal op het middenveld, omspeelt de laatste vrouw en gaat alleen op de keeper af en schiet de 4-1 binnen. In de 15e minuut een steekbal op Dani en hij kan weer alleen op de keeper afgaan. Dani vind 4 doelpunten wel genoeg en gunt de bal aan Mika, maar zijn breedtepass is net te scherp, zodat deze goede kans verloren gaat. Maar het geeft wel de sfeer in de ploeg aan, dat we elkaar de bal gunnen (soms wel eens iets teveel…). Vlak voor tijd zet Lars met een steekbal Daan vrij op weg naar het doel. Daan neemt de bal mooi mee en schiet hem lekker in de hoek en zo ziet de altijd hardwerkende Daan zijn werklust vandaag beloond met de 5-1. In de slotseconde heeft Robbe nog een voorzet die door Lars erin gekopt wordt en zo de eindstand bepaalt op 6-1. Een heerlijke overwinning die geen moment in gevaar is geweest.

De penalty’s wonnen we vervolgens ook nog eens met 6-3, dus al met al een mooi resultaat op deze heerlijke zonnige dag.

Denny van der Beek – De trainer