Heerjansdam maatje te groot voor Strijen veteranen.

Strijen vet – Heerjansdam vet 1-5 (1-2)

Na het debacle van vorige week moesten we aantreden tegen kampioenskandidaat Heerjansdam. We mochten op het hoofdveld spelen wat voor ons een eer is om op zo’n geweldig veld te mogen spelen tegen zo’n goede tegenstander als Heerjansdam. We waren weer behoorlijk gehandicapt en precies met 11 man en hadden Rens als grensrechter omdat Kees niet aanwezig was. Kees die al jaren onze man is langs de lijn en meestal de prijs binnen sleept als beste vlagger van het jaar heeft aan Rens een goede concurrent. We speelden goed en Heerjansdam wat gewoon een goede ploeg heeft kon aanvankelijk aanvallend geen vuist maken. Andries stond tegen de beste speler maar kon goed stand houden. Mocht het toch fout gaan stond Ben als redder in nood. Toch kwam Heerjansdam na onnodig balverlies op het middenveld op 0-1. We bleven gewoon voetballen en we hoopte op een bevlieging van Oscar of Govert. We konden aanvankelijk weinig aanrichten in de solide verdediging van Heerjansdam. Alleen Koen kreeg een kansje maar stond buitenspel. Kort voor de rust kregen we vanaf de rechterkant een vrijetrap te nemen. Denny die een goede linker poot heeft draaide de bal precies op het hoofd van Govert die met een lob kopbal de keeper passeerde mooi doelpunt en op dat moment niet onverdiend. Echt lang genieten konden we niet want nauwelijks twee minuten later maakte Heerjansdam na slecht uitverdedigen 1-2. Het was gelijk hierna rust wat dus extra zuur was gezien het verloop van de eerste helft.

In de tweede helft probeerde we snel druk te zetten wat gelijk een cornerbal opleverde. Belangrijk bij een cornerbal is dat je niet met te veel mensen voor de bal gaat staan en zeker moet waken voor balverlies en de daarop volgende tegenaanval. Heerjansdam die daar meesters in zijn kregen van ons dus deze mogelijkheid na schitterende counter over vier schijven lag de bal bij ons in het netje. Kort voor rust 1-2 kort na rust 1-3 een groot verschil om de tweede helft te beginnen. Heerjansdam ging steeds gemakkelijker voetballen en wist de score uit te bouwen tot 1-5. Helaas was bij ons de pijp leeg en probeerde de schade beperkt te houden tot 1-5. Enige lichtpunt was dat we weer een keertje wisten te scoren wat namelijk weer tijdje geleden was. Eindstand 1-5 voor Heerjansdam in deze sportieve wedstrijd die goed geleid werd door Leo.

Wist u dat…?

• We Rob zijn verjaardag vergeten waren?
  • Rob zich niet liet kennen en gewoon een kratje bier weg gaf?
  • Oscar een onzichtbare wedstrijd speelde?
  • We ook met Oscar een wedstrijd kunnen verliezen?
  • Oscar erg stil was na wedstrijd en ook geen WUDjes heeft gemaakt?
  • De wedstrijd tegen Heerjansdam op het geweldig gerenoveerde hoofdveld gespeeld werd?
  • We ons afvroegen of Heerjansdam op kunstgras wel te verslaan is?
  • Het hoofdveld bijna een kunstgras veld is zo vlak?
  • Govert eindelijk weer eens een keertje scoorde voor ons?
  • Dit seizoen met een te smalle selectie wordt gespeeld?
  • We elke week met pijn en moeite genoeg mensen hebben?
  • We vandaag weer precies met elf man aanwezig waren?
  • We op 2 juni de uitreiking krijgen van de beste voetballer van het seizoen?
  • Er nog meerdere nominaties zijn?
  • We eerst nog twee wedstrijden moeten spelen?
  • We de leukste wedstrijden hebben gespeeld tegen Heerjansdam en BZC/Zuiderpark?
  • Een van deze teams kampioen gaat worden?
  • We in de derde periode weinig punten hebben gepakt?
  • We volgende week tegen Hellevoetsluis moeten spelen?
  • En de laatste wedstrijd tegen Zwaluwen Vlaardingen?
  • We deze kompetitie goed begonnen maar slecht eindigen?
  • Het zeker zo belangrijk is dat je plezier hebt in het spelletje?
  • Winnen niet belangrijk is maar wel leuk?
  • Govert van de week weer druk bezig was met feest locatie?
  • Govert weer alles onder controle heeft?
  • Het weer een topfeest gaat worden?
  • Rens helaas niet aanwezig kan zijn ivm ander feestje?
  • Rens aardig wat nominaties heeft?
  • Er zaterdag weer een bij kreeg?
  • Kees niet moet gaan verslappen zo kort voor het einde van de kompetitie?
  • Ik ga stoppen met deze wist u dat?

De Lattre.