Strijen JO11-2 – Hekelingen JO11-5

Zaterdag 14 april om 9.00 uur stond de wedstrijd Strijen JO11-2 – Hekelingen JO11-5 op het programma. Om 8.25 verzamelden we in de kleedkamer, omkleden en het praatje van de trainer. De trainer gaf aan dat we zo moesten spelen als vorige week de 2e helft en zeker niet zoals de 1e helft. De jongens waren het daar mee eens en we gingen naar het veld voor de warming-up. Deze begon rommelig en mat, maar tegen het einde leek iedereen scherp.

Vanwege een miscommunicatie begonnen we iets later dan gepland, maar de zon scheen al een beetje dus dat was niet zo erg.

Hekelingen begon feller en zette ons gelijk onder druk. Hier hadden we het de eerste minuten even lastig mee. Na een minuut of 5 kwamen we iets beter in ons spel, maar de felheid bij de meeste ontbrak nog. Na een mooie aanval in de 6e minuut speelde Mika Lars aan die de vrijstaande Dani vond, maar helaas ging de bal er net niet in. In de 8e minuut verdedigde we niet goed uit waarna een aanvaller van Hekelingen alle tijd had om aan te leggen voor een schot en de 0-1 in het doel te schieten. Wat een domper nadat we net wat beter in ons spel kwamen. Hierna kreeg Hekelingen nog enkele kleine kansjes doordat we niet fel genoeg waren. Maar in de 12e minuut een goede aanval van Strijen. Uiteindelijk komt Mika schuin voor het doel vrij om te scoren, maar hij ziet Lars bij de 2e paal er nog beter voorstaan en speelt Lars aan. Vervolgens is het voor Lars een koud kunstje om dit cadeautje te verzilveren en de 1-1 is een feit. De komende minuten zijn we gelijkwaardig en zijn beide ploegen gevaarlijk. Na een aanval van Strijen in de 19e minuut plaatst Hekelingen een messcherpe counter en staan we weer met 1-2 achter. De laatste minuten komen we er op felheid niet meer aan te pas. Het wordt zelfs nog 1-3 in blessuretijd door een afstandsschot.

In de rust moest de trainer weer met hetzelfde verhaal komen als vorig week. We zijn niet fel genoeg in de duels (tenminste de meeste dan). De 2e helft moest feller en er moest ook beter gevoetbald worden.

De 2e helft begonnen we beter en sommige spelers waren ook een stuk feller dan in de 1e helft, maar helaas niet iedereen. Door weer een counter van Hekelingen werd het in de 29e minuut 1-4 en leek de wedstrijd gespeeld. In de 35e minuut kreeg Barry de kans op de 2-4, maar de keeper redde netjes. In de rebound schot Barry vervolgens de 2-4 er goed in. In het restant van de wedstrijd kregen we nog wel wat kansjes, maar we scoorden niet meer. In de laatste minuut kreeg Hekelingen nog een grote kans die door goed uitkomen van Tim niet de 2-5 betekende.

De penalty’s werden met 4-4 gelijk gespeeld.

Al met al weer een wedstrijd met 2 gezichten, een minder 1e helft waarin de meeste niet fel genoeg waren en we hierdoor ook niet lekker in ons spel kwamen en een 2e helft die stukken beter was en sommige jongens wel de felheid hadden die nodig was om goed voetbal te spelen. Volgende week moeten we uit naar NSVV en dan gaan we daar maar weer eens de 3 punten pakken……als we tenminste met zijn allen vanaf minuut 1 wakker en scherp zijn.

De trainer