Strijen JO9-1 – D.B.G.C. JO9-1              Uitslag5 – 2

Het is inmiddels donderdagavond 12 april. Na een hectische en drukke week kom ik mijn krabbels tegen van de wedstrijd die de JO9-1 afgelopen zaterdag 7 april heeft gespeeld tegen DBGC uit     Oude -Tonge.

Ik twijfel, gooi ik ze weg of zet ik nog wat op papier. Ik kies voor het laatste omdat het wederom weer een leuke thuiswedstrijd was waarvan ik het verslag de vaste lezers niet wil onthouden.

Zaterdag 7 april stond om 8.30 uur de aftrap van deze wedstrijd gepland. Zowel in het dorp als in de kantine was het om 7.45 uur erg rustig. Het was nog wat frisjes maar het zonnetje stond al aan de hemel. De dame en heren begonnen lekker aan de warming-up en de aanwezige ouders en supporters konden nog even rustig genieten van een heerlijk bakkie koffie.

Om 8.30 uur gaf spelbegeleider Dennis het teken om af te trappen. De basis bestond deze keer uit; Keeper Luuk, achterspelers Josephine en Sam, middenvelder Bart en de spitsen Ruben en Dylan. Olivier en Lars stonden paraat langs de kant. Voor Olivier was het vandaag trouwens zijn eerste officiële wedstrijd in de JO9-1.

DBGC begon gelijk goed en kregen binnen de 1eminuut een corner die voor ons gelukkig naast ging. Direct nam Strijen over en kreeg spits Dylan een goede kans die hij op de lat schoot. Dit beloofde weer een lekker potje te worden. Strijen kreeg in de 4eminuut ook een corner die Dylan lekker met de buitenkant voet prima inschoot -> 1 – 0.

Over en weer werd er leuk gevoetbald maar echte kansen kwamen er niet. Na de 1epauze (dus na  10 minuten) hadden we wat pech en met een frommelgoal werd het 1 – 1.

Strijen pakte de draad weer op. Lars nam een uittrap direct op zijn slof en schoot de 2 – 1 binnen. Helaas (maar ook gelukkig) wist onze vaste spelbegeleider de regels en wist dus ook dat je niet rechtstreeks vanaf de zijlijn in het doel mag schieten. Het fraaie doelpunt werd dus afgekeurd maar…. niet getreurd.

In de 18eminuut gaf Lars een prima assist op Josephine die ze heerlijk en goed inschoot -> 2 – 1. Dit was ook de ruststand.

Na rust is het altijd even afwachten hoe de teams uit de kleedkamer komen. DBGC was dit keer wat feller en maakte vrij snel de 2 – 2. Terwijl de supporters maar ook de leiders langs de kant wat nerveus werden, bleef Strijen gewoon lekker verder ballen. Dit resulteerde in een corner voor ons die Olivier met zijn hoofd het doel inkopte -> 3 – 2. Ja, en toen gingen de dame en heren in het veld los!

Strijen bleef goed overzicht houden en had alles onder controle. DBGC kreeg eigenlijk geen kans meer. Dylan schoot de  4 – 2 binnen en vlak voor tijd onderschepte Bart de bal en kwam alleen voor de keeper -> 5 – 2.

Dit was uiteindelijk ook de eindstand.

Een leuke en goede pot voetbal op een heerlijke zonnige zaterdag!!

Zaterdag 14 april a.s. spelen we uit tegen FC IJsselmonde JO9-1 en doen we ’s-avonds mee aan het lichtjestoernooi bij vv Groeneweg in Zevenhuizen. Dit wordt weer een heerlijke voetbalzaterdag,       Ik heb er zin in!!!

Corinne Rood