Volle kantine voor 9e editie voetbalquiz

201

De jaarlijkse voetbalquiz zorgde afgelopen vrijdagavond weer voor een volle kantine.  Quizmasters Frank Huisman, Marc Zwartbol en Vincent van Heijningen hadden een moeilijke quiz in petto voor de 33 koppels. Uiteindelijk wisten Daan de Bont en Rick Landheer de meeste van de 80 vragen goed te beantwoorden, de wisselbokaal voor het beste v.v. Strijen koppel was ook dit jaar weer een prooi voor Richard Kruijthof & David van Drongelen.

De vier spelers die voor zeven verschillende Eredivisieclubs scoorden, de twee basisspelers uit de Champions League finale van 1999 die later in de Eredivisie speelden en de twee trainers die met Sparta degradeerden uit de Eredivisie. Zomaar wat vragen uit de voetbalquiz van 2018. Alweer voor de negende keer beten de aanwezige voetbalkenners zich stuk op 80 vragen. Nieuw dit jaar was de toevoeging van een aantal rebussen die met groot enthousiasme werden ontvangen. Uiteindelijk werden de volgende koppels als winnaars gehuldigd:
 
Beste koppel algemeen:
1. Rick Landheer & Daan de Bont 
2. Laurens van Doorn & Henk Zeedijk
3. Lennert van Driel & Peter Vermaas
 
Beste v.v. Strijen koppel:
1. Richard Kruijthof & David van Drongelen
2. Wim de Geus & Jeroen van Gent
3. Gerjan Klingens & Brian Klingens
 
De prijs voor de benaderingsvraag was dit jaar voor de gebroeders Koen & Rob Hamerslag, zij kwamen het dichtst bij in de buurt van het aantal twitter volgers van Real Madrid. Ook de nummer laatst ging niet met lege handen naar huis, Roeland van Wijngaarden & Chris van de Heijden ontvingen een zak uien en mochten zich op maken voor een weekend wenen.
 
Met dank aan Jupiler, Sparta Rotterdam, Excelsior Rotterdam, FC Dordrecht en Sofrasem voor het beschikbaar stellen van de prijzen.