Wedstrijdverslag Rotterdam United JO9-1 – Strijen JO9-1 – 10 maart 2018

Yeah, we mochten na een lange tijd weer een wedstrijd spelen en iedereen had er zin in………

Altijd heerlijk om 7.30 uur te vertrekken. Vandaag ging de reis naar Rotterdam West waar Rotterdam United onze tegenstander was (voor de geïnteresseerden onder ons…  deze club ligt  in deelgemeente Delfshaven).  Een aantal reden via de snelweg maar de 2 punto’s deden de sightseeing route door de stad en wat is Rotterdam toch mooi zo vroeg op een zaterdagochtend!!!

Aangekomen op de club begonnen onze kanjers aan een goede warming-up terwijl de supporters in een kruidig ruikende kantine een bakkie koffie namen.

Om 9.00 uur begon de wedstrijd. Luuk in het doel, Lars en Sam achterin, Josephine op het middenveld en Dylan en Bart in de spits. Ruben en Niek begonnen als reserve.

Het was prima voetbalweer en iedereen was wakker want vanaf het begin werd er voor elke bal gestreden. Dit leverde voor ons al snel twee kansen op die er helaas net niet ingingen. In de 6e minuut wederom een mooi opgezette aanval van Strijen die via de paal er helaas ook niet in ging.

Rotterdam United werd ook wakker en nam de aanval over maar… Sam stond goed!

In de 7e minuut een mooie aanval van Strijen die in eerste instantie gepareerd werd door United maar Ruben gaf niet op, veroverde de bal, gaf voor en BOEM… Bart scoorde de 0 – 1!

Zowel United als Strijen kregen daarna nog een kans maar beide keepers waren scherp.

Na de korte pauze bleven beide partijen goed overspelen en werd er weinig ruimte weggegeven.

In de 11e  minuut werd de aanval van United niet goed verdedigd waardoor het 1 – 1 werd. United probeerde door te drukken maar het handje van Luuk voorkwam de 2 – 1.

In de 14e minuut kregen wij een hoekschop die helaas iets te hard was. United nam over, speelden goed over en kwamen voor het doel van Luuk en scoorde de 2 – 1.

Strijen liet de koppies niet hangen en bleven goed voetballen. Eerst ging Josephine alleen op de keeper af die ze net niet zelf kon passeren maar daarna kreeg ze weer de bal, bleef goed overzicht houden, gaf prima af op Bart en BOEM… 2 – 2!

De kanaries hadden de smaak te pakken. In de 19e minuut wederom een mooie opgezette aanval. Josephine speelde naar Dylan die zag Bart vrijlopen, gaf hem de bal en BOEM… Bart scoorde de 2 – 3!

Daarna rust. Voor de spelers even wat limonade en de toeschouwers weer een lekker bakkie koffie met een heerlijk stuk eigen gebakken cake van Jeanet die jarig was geweest, GEFELICITEERD!!

De tweede helft begon en met een waterig zonnetje werd er direct weer lekker gevoetbald. De eerste aanval was voor Strijen maar de bal ging net voor het doel langs. De 2e aanval was voor United die bij ons op de lat schoten. Strijen nam  het initiatief over en in de 26e minuut een mooie aanval en BOEM… Bart scoorde de 2 – 4!

In de 28e minuut scoorde United een frommelgoal (achteraf bleek dat de bal uit de handen van onze keeper werd getrapt wat natuurlijk niet mag) en stond het 3 – 4.

Niek kreeg daarna nog een goede kans maar de bal ketste via de buitenkant paal naast.

Na de tweede time-out werd er weer leuk door beide partijen goed overgespeeld. In de 37e minuut was het toch United die de kans kreeg, ze liepen iedereen voorbij en schoten de  4 – 4 binnen.

Het werd weer bloedstollend spannend. Strijen kreeg nog twee hele goede kansen. Lars schoot nog in de laatste minuut een vrije trap op de lat. Maar de eindstand bleef 4 – 4.

Misschien hadden we meer verdiend maar met dit gelijkspel kunnen we ook tevreden zijn. Als toeschouwer heb ik genoten van de inzet, het goede samenspel en de prima onderlinge sfeer.

Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen SHO. Ik heb er zin in, kom gerust ook een keer kijken naar de JO9-1!!

Corinne Rood