Veteranen weten weer te winnen in Hoeksche Waardse derby. Strijen vet – NBSVV vet 3-2 (2-1)

We moesten tegen NBSVV waar we de vorige keer met 1-7 van wisten te winnen. Maar gezien de resultaten van de laatste periode van NBSVV zat het er niet in dat we vandaag met weer zo’n grote uitslag van het veld zouden komen. Als je met 4-1 van Heerjansdam weet te winnen heb je uiteraard wat in je mars.

We begonnen de wedstrijd zonder Rens en Andries die nog steeds geblesseerd zijn. Blessure van Andries was nog steeds van de trap die hij twee weken geleden ontvangen had van een speler van BZC/Zuiderpark.

Terwijl de jeugd onder 17 onder de fanatieke leiding van John alias de Wolf op veld 1 de topper tegen Binnenmaas speelde moesten wij op veld 4 proberen de punten in Strijen te houden.

We begonnen redelijk en hadden veel balbezit maar tot echte kansen kwam het voor alsnog niet. NBSVV heeft een aardig middenveld maar zijn verdedigend kwetsbaar de wedstrijd leek dan ook gezien de tegenstand niet zoveel problemen te geven. Toch kwamen we met 0-1 achter na niet goed verwerken van een hoge voorzet waar Ed en Leon niet goed mee omgingen wist linkerspits half over de achterlijn de bal in de korte hoek te koppen. We speelde slordig en hadden geluk dat de scheidsrechter twee minuten later de bal niet op de stip lag maar net buiten de zestien. Op zich was dit ook al zwaar gestraft want de speler liet zich wel erg gemakkelijk vallen. We kregen wel wat kansjes maar we deden ons erg veel te kort door deze kansen niet te benutten. Na ongeveer tien minuten na tegengoal maakte de weer ijverige Govert de gelijkmaker na zelf opgebouwde aanval wist hij door een slimme schuiver de bal in het net te werken 1-1. NBSVV wist wel een paar keer dreigend bij doel te komen maar tot echte kansen kwam het niet. We kwamen kort voor rust met 2-1 voor en gingen met deze stand dan ook de rust in Gerrit was de maker van de 2-1 na geweldig opgezette aanval.

In de tweede helft werden we vanaf minuut 1 onder druk gezet en moesten we een paar keer alle zeilen bij zetten om niet de tegentreffer en dus de gelijkmaker tegen te krijgen. NBSVV deed zichzelf dan ook te kort wat wij in de eerste helft deden het missen van open kansen deed NBSVV in de tweede helft. Toch kwam NBSVV verdiend op 2-2 nadat René die duidelijk zijn dag niet had de bal simpel voor liet trekken, Micha was vervolgens te laat om de bal weg te werken voordat de spits aan kwam lopen. We moesten dus weer aan de bak en de goal kwam na goed voorbereidend werk van Oscar en een goed blok zetten van Gerrit wist Rob 3-2 te scoren. Na dit doelpunt gaf NBSVV wel erg veel ruimte weg maar net als in de eerste helft wisten we niet de definitieve mokerslag te geven. NBSVV had niet meer de kracht om langszij te komen en wist niet meer te scoren. Eindstand 3-2.

Gezien tweede helft had NBSVV een gelijkspel verdiend maar dat gebeurde niet. Sander Vijverberg die Wim de Geus verving floot een onzichtbare en dus goede wedstrijd. Rest nog te vermelden dat Sander kort voor onze wedstrijd ook het vierde had gefloten klasse Sander. NBSVV bedankt voor de sportieve wedstrijd die ontsiert werd door twee behoorlijke blessures van Govert en speler van NBSVV.

De Lattre.

Wist u dat ……?

• Leon en Oscar de bar bewaakte en ze een wereld omzet van zo’n 140 tosti’s hadden?
  • Dit van heinde en verre bekijks trok?
  • Bert weer eens kwam kijken en volop genoot van het veldspel?
  • Bert de laatste tijd niet verwend werd in de kuip en dus algauw tevreden is?
  • Ook de Hamerslagjes weer volop van de partij waren langs de lijn?
  • We aanstaande vrijdag naar Gladbach gaan?
  • Govert deze keer echt geraakt werd?
  • Hij een behoorlijke dikke enkel heeft en zijn planning voor volgende week al in duigen ziet vallen?
  • Hij meteen dreigde misschien geen boodschappen te kunnen doen?
  • Dit hopelijk nu geen probleem gaat worden aangezien Govert niet graag de regie hiervan weg geeft?
  • Het zich waarschijnlijk weer vanzelf zal regelen?
  • Er een wielerronde op Strijen was?
  • Dit niets met voetballen te maken heeft maar Oscar toch graag vermeld ziet aangezien het meer op een open dag van de politie leek?
  • Oscar weer ongeveer de helft van de wist u datjes heeft verzonnen en vermoeid naar bed ging?
  • Hij na een maand geen alcohol weer de gehele week een inhaalslag heeft gemaakt en morgen 10 km gaat rennen in Den Haag?
  • René de speler van de week is geworden?
  • Je niet goed hoeft te spelen hiervoor?
  • Ondanks alles een bruikbare kracht blijft?
  • Iedereen een bruikbare kracht is?
  • John Kruijthof graag in ons verslag vermeld wil worden?
  • Hij zich verkleed had als John de Wolf?
  • Hij alleen geen pruik alias John de Wolf op had?
  • John misschien wel de beste trainer van de jeugd is?
  • Elke jeugd trainer misschien wel de beste trainer is?
  • John het fantastisch doet met de jeugd en tegen de jongens had gezegd dat ze de veteranen qua fanatisme als voorbeeld moeten zien?
  • We een leuke Hollandse avond hadden die helaas door te weinig mensen werden bezocht?
  • Alwin en Ed de eer voor de veteranen hoog hield en de eerste prijs binnenhaalde met een quiz tijdens deze avond?
  • Dit niet de eerste prijs is en zeker niet de laatste?
  • Govert alweer aan zijn herstel bezig is en er weer goed bij lag?
  • Wim van de week geopereerd is aan zijn oog en gelukkig zodoende Klaas weer kan ZIEN?
  • Sander goed floot en Wim goed verving?
  • Ik ga stoppen met deze wist u dat?

De Lattre