Strijen JO17-1 – FC Binnenmaas JO17-1 ( 5 – 0 )

Na een week van keihard trainen was daar de wedstrijd waar al een week lang naar uit gekeken werd,de onvervalste derby tussen Strijen en Binnenmaas.
De laatste keer dat we tegen elkaar speelden was aan het einde van de najaar competitie in 2017 welke wij winnend afsloten met 2-3 na een 2-1 achterstand.
Zou dit weer zo’n wedstrijd worden of zinde ze op revanche dat we er niet aan te pas zouden komen,we wisten het niet,wat we wel wisten was het feit dat de groep blaakte van het zelfvertrouwen en zo scherp als een mes waren en dat ik als trainer zelfs in de warming-up zag dat binnenmaas het niet cadeau zou krijgen vanmiddag.

Vanaf de aftrap gingen Strijen vol gas en geconcentreerd van start met goed positiespel en zuivere passes en toen een pass van David bij Laurens terecht kwam zagen we wat zelfvertrouwen met een speler kan doen,hij controleert het leer ,haalt de bal over de verdediger terug en haalt van de hoek van de 16 verwoestend uit “MET LINKS” en we zien de bal zo de bovenhoek indraaien ,wat een goal.

Alles wat binnenmaas was en heette raakte van de leg,de trainer bleef maar wisselen zodat het team nooit in de wedstrijd kon komen en taken niet uit kon voeren maar wij vonden dat niet erg hoor,Strijen rook bloed en ging voor de killNadat een pass weer bij Laurens terecht kwam gebruikte hij zijn snelheid en liet de verdediger gedesillusioneerd achter vanaf de 16 de bal langs de uitkomende keeper speelde en zo zijn tweede goal maakte.Wij als staf zeiden nog tegen elkaar “hoe goed ze nu ook spelen,die 3e goal zal als bevrijding werken”en ik had het nog niet gezegd en het gebeurde,Jelle maakt een actie in de 16 tegen de achterlijn en gaat op de keeper af maar ook Kay en David waren mee in de 16 en de keeper had geen idee wat er zou komen,een pass of? Jawel keeper Jelle haalde vol uit en joeg de bal in het dak van de goal 3-0 wat ook de ruststand was.

Tussendoor werd Laurens ook nog ff afgevuurd waardoor Kay achter de bal mocht gaan staan helaas koos de keeper de zelfde hoek.

Uiteindelijk kreeg Kay zijn revanche  toen een aanval werd opgezet en bij David terecht kwam die opstoomde met Jelle voor zich en Laurens en Kay aan de zijkanten naast zich en toen de verdedigers er voor kozen om David op te vangen dpeelde hij Jay in en die haalde zijn gram door de 5-0 binnen te schieten.

Vandaag was een wedstrijd die in het teken stond Collectief slagen,iedereen was zich bewust van zijn taken per linie en per persoon ,de verdediging stond als een huis met Tobias (chris) wessel ,Luuk en Rutger (Levy) het middenveld was overal en haalde de angel eruit bij B’maas en heerste met Chris (Thomas) en david,Kat en Laurens als aanvallende mannen en Jelle die een plaag was voor de verdediging,en niet geheel onbelangrijk is dat onze keeper Roel weer fit is foutloos gekeept heeft,blij dat je er weer bent roel.
Jongens jullie hebben laten zien waar jullie toe in staat zijn,blijf hard werken en we gaan nog hele mooie dingen meemaken.Het was weer genieten,5-0,heerlijk.

John Kruijthof