Strijen JO11-2 geeft zeker lijkende overwinning in de 2e helft weg aan sjo DBF JO11-2

Zaterdag 10 februari stond de 1e wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. Na een mindere najaarscompetitie werd het nu tijd voor een betere voorjaarscompetitie. Daar zouden we vandaag mee beginnen.

Om 9.00 moesten we op het kunstgras spelen en iedereen was op tijd aanwezig, snel omkleden en dan het praatje van de trainer. We zouden vandaag gelijk scherp beginnen, duels fel aangaan, de bal lekker overspelen en elkaar helpen waar nodig.
Na een minder scherpe warming-up begonnen we, onder begeleiding van weer een goede scheidsrechter uit Strijen JO19, aan de wedstrijd. We begonnen lekker fel en namen gelijk het heft in handen. Iedereen werkte keihard en deed wat ze moesten doen. Er volgden verschillende mooie aanvallen, maar we wisten niet te scoren. Achterin stond onze verdediging als een huis en gaven geen kans weg. Keeper Tim heeft de 1e helft geen redding hoeven te verrichten. Elke bal richting doel werd geblokt door onze verdediging of was zo zacht dat het geen gevaar opleverde. De enkele corner die we tegen kregen werd goed uitverdedigd en leverde geen gevaar op. Ondertussen werd het overspel steeds beter, de bal werd aan elkaar gegund en we kregen nog enkele kansen, maar helaas was de afwerking ondermaats en was de ruststand dan ook 0-0. Dit was gezien het spelbeeld zwaar onverdiend.

In de rust hebben de trainers nog enkele tips gegeven voor de afwerking en uitspelen van de kansen. Ook werd verteld om vooral zo door te gaan….dus fel blijven spelen en niets weggeven. Daarnaast lekker blijven combineren en voor elkaar blijven werken dan komt het goed, het doelpunt kon dan niet uitblijven.

De 2e helft begon sjo DBF feller, maar kregen nog geen echte kans. In de 29e minuut een corner voor sjo DBF, onze verdedigers krijgen de bal niet weg en opeens ligt de bal in ons netje…0-1. De jongens schrikken hiervan en zijn even van de leg. We krijgen nog wel kansen, maar sjo DBF is nu feller en we geven het beetje bij beetje weg. We verliezen meer duels, spelen minder goed over en gaan ook nog eens domme fouten maken. Ook werkt een enkeling minder hard en laat zo zijn teamgenoten zakken. Gelukkig maakt Dani uit een corner in de 36e minuut de 1-1 en alles is weer mogelijk. Maar we zijn niet meer de meerdere zoals in de 1e helft we zijn zelfs iets de mindere. in de 38e minuut verdedigen we dom door de midden uit en schiet sjo DBF de 1-2 erin. Als sjo DBF in de 40e minuut uit een onnodige vrije trap ook nog eens mooi de 1-3 maakt, lijkt alles verloren. Alles wat we zo goed deden in de 1e helft doen we niet meer, kopjes gaan hangen en de werklust is bij de meeste verdwenen. In de 43 minuut scoort sjo DBF weer door een fout van ons en staat de 1-4 op het bord. In de 47e minuut scoort Lars nog wel de 2-4, maar dat is voor de statistieken. Ook de 2-5 van sjo DBF in de slotminuut doet er eigenlijk niet meer toe. De scheidsrechter fluit af en we verliezen onnodig de wedstrijd met 2-5.
De penalty’s winnen we met 5-4 maar maakt eigenlijk niemand blij.
Wat was dit jammer, zo goed als we de 1e helft speelden zo slecht was de 2e helft. Iedereen weet dat dit verlies onnodig was, maar wel onze eigen schuld. Als we de bal niet overspelen, niet mee verdedigen, de duels verliezen en elkaar niet meer helpen dan verlies je gewoon een wedstrijd die je had moeten winnen.

Maar gezien de 1e helft is het wel duidelijk dat we wel kunnen voetballen met elkaar en daar gaan we gewoon weer mee verder. Van de week ga we weer 2x keihard trainen en dan wacht zaterdag de derby tegen Binnenmaas en daar gaan we dan weer vol voor de 3 punten. En als we spelen zoals de 1e helft vandaag gaat dat lukken ook.

Een balende trainer ( Denny van der Beek )