Verslag transvaliazw jo9-1 strijen jo9-1

Zaterdagochtend, voetbalochtend! We verzamelen vroeg om via de kiltunnel naar Tranvaliazw te rijden. Bakje koffie, omkleden en een strakke warming up. Kunstgras gesproeid door de miezer van boven. Het leek erop dat de kanaries er klaar voor waren.
Na het fluitsignaal van een goede spelbegeleider werd er goed gevoetbald, voornamelijk door de tegenstander. We voetballen normaal een leuk spel met veel overspelen, strakke passes en 1-2tjes. Maar nu was het de tegenstander die het overwicht had. Al in de 3e minuut viel de 1-0 door een misser in de verdediging. Nog geen minuut later lag het tweede doelpunt al in het net van Luuk. Na een beetje wakker worden hebben we een mooie aanval. Helaas kwam deze niet tot een schot op het doel. Na de kids geprobeerd op te peppen in de time out gingen we verder. Nog geen minuut na de aftrap 3-0 door een goed uitgespeelde aanval. Een paar minuten later was het weer raak, 4-0. Door miscommunicatie tussen Luuk en z’n vaste sluitpost achterin was een slimme spits die de misser goed afmaakt. Tot slot 5-0. Bal in de kluts en ook deze verdween in de goal. Hehe, eindelijk rust.

Oke, na gezegd te hebben wat er fout ging was het tijd om te vertellen dat we de tweede helft ons eigen spel moesten gaan voetballen, werken voor elke bal en te laten zien dat wij Strijen zijn. Na het fluitsignaal viel er gelijk iets op. Strijen, dat zijn WIJ. Vol in de aanval, hard werken om de bal te veroveren en goed overspelen. Na een goede opbouw kwam het tot een corner. Lars nemen en voor de pot ermee. Dylan heel netjes bij de tweede paal en knalt de bal met veel overtuiging achter de keeper. Een lekker begin. Het gevoel was terug! Na goede minuten overtikken van onze kanjers weer een goeie aanval, maar helaas kwam het niet tot een goede doelpoging. De tegenstander was snel weg. En zo viel de 6-1. Na de aftrap ging de bal weer lekker rond. Door een goede opbouw via verdediging naar Ruben. Die speelde erg goed in het midden van het veld. Na een prachtige pass naar Dylan kon ie snoeihard scoren maar zette de keeper op het verkeerde been door een tikkie te geven naar Bart. Die rook z’n kans en maakte ‘m goed af! 6-2. Helaas nog een snel doelpuntje van de tegenstander maakte de eindstand 7-2. Uiteindelijk trots op de jongens en dame die allemaal hebben laten zien dat we zeker goed kunnen voetballen.

Tweede helft super goed gevoetbald met veel beleving. De 1e helft vergeten we snel en gaan op naar volgende week. Lekker trainen en zaterdag weer een mooie wedstrijd op de thuisbasis der kanaries!

Stefan Kranenburg.