Jeugdtoernooien 2018 volgeboekt!

110 ploegen, ongeveer 1500 jeugdvoetballers, 282 wedstrijden, 14 toernooien en 6 (thuis) toernooidagen.Zomaar wat getallen opgesomd die samen een beeld geven van het fenomeen jeugdtoernooien bij v.v. Strijen. En duidelijk maken met wat voor een geweldige job de jeugdtoernooicommissie bezig is.

Toen de meesten van ons nog op een handdoekje op het strand lagen te genieten van een welverdiende zomervakantie, lagen de jeugdtoernooien van 2017 nog maar net achter ons. Dat was wel al het moment waarop de jeugdtoernooicommissie is begonnen aan de organisatie van de toernooien van 2018.

Al in augustus werden plannen gemaakt en bekeken of en in hoeverre de successen van de voorgaande jaren zouden kunnen worden geëvenaard…of zelfs overtroffen!Zoals jullie weten is het seizoen later dan te doen gebruikelijk gestart, hebben we te maken met een flexibele winterstop en zal de competitie dus langer doorlopen. Daarmee is het aantal dagen waarop toernooien kunnen worden gespeeld beperkt, daarbij ook rekening houdend met het broodnodige veldonderhoud.De ambities van de commissie spatten er echter vanaf en al snel werd duidelijk dat van evenaring geen sprake kon zijn.Neen, binnen de grenzen van de accommodatie en vrijwilligers, wilden we juist méér ploegen en méér toernooien.Dàt was de doelstelling. Voorwaar geen sinecure, maar met minder nam men geen genoegen.

Nu, ruim 5 maanden later, zijn we daarom ontzettend blij en trots om namens de toernooicommissie te kunnen melden dat de thuistoernooien vol zijn.Onder aanvoering van Denny van de Beek, Stefan Kranenburg en Gerrit Buitendijk is erg hard, volhardend en gedisciplineerd gewerkt.En die arbeid en enthousiasme hebben dus geresulteerd in dit mooie aantal toernooien met een geweldig aantal van maar liefst 110 deelnemende ploegen.

Met zo mogelijk nòg meer trots kunnen wij u daarbij meegeven dat die 110 ploegen voortkomen uit maar liefst 54 (!) verschillende verenigingen.Werkelijk uit alle windstreken zullen de clubs ons bezoeken.Verenigingen uit de directe omgeving, maar ook clubs die we in competitieverband niet treffen, zullen ons sportpark weten te vinden.Nieuw dit jaar zijn de vrijdagavond toernooien van JO19-2 en JO17-2. En erg verheugd zijn we met de eveneens voor v.v. Strijen nieuwe gebeurtenis van een speciaal meidentoernooi op 2e Paasdag.Vanzelfsprekend is ernaar gestreefd om de toernooien zoveel als mogelijk op gelijke niveau’s in te delen.

Vanaf heden zullen de pijlen worden gericht op de verdere organisatie en vormgeving van de toernooien.Denk daarbij aan het opstellen van de spelschema’s, het samenstellen van de programmaboekjes en het benaderen en regelen van scheidsrechters.

Zoals u van de TC gewend bent, zullen de toernooien zoveel als (organisatorisch en financieel) mogelijk ook weer worden voorzien van het nodige randgebeuren en nevenactiviteiten.Daarover later meer.

Het programma van de thuistoernooien staat hieronder. De teams van v.v. Strijen zullen overigens ook aan ongeveer 50 uittoernooien deelnemen.

De programmering daarvan zal via de trainers en leiders worden gecommuniceerd.

Programma thuis-toernooien:

• Maandag 2 april 2e Paasdag  meiden (O15) toernooi
  • Maandag 21 mei  2e Pinksterdag JO13-1 en mini-pupillentoernooien
  • Zaterdag 2 juni  JO15-1 en JO17-1 toernooien
  • Zaterdag 9 juni  ochtend JO9 – 1, 2, 3, 4, 5 toernooien – middag JO11 – 1, 2, 3 toernooien
  • Vrijdag 22 juni avond JO19 – 2 en JO17 – 2 toernooien
  • Zaterdag 23 juni  JO13–2, 3 en JO15–2, 3 toernooien

Hier bovenop komt dan nog het toernooi voor spelers t/m 23 jaar. Dat wordt al meer dan 25 jaar op Hemelvaartsdag gespeeld.

We hopen een beroep op u te mogen doen om mee te helpen op één of meerder dagen, in welke rol dan ook.

De komende periode zullen de leden van de TC u daarvoor wellicht benaderen. Schroom echter niet om u zelf aan te melden.

Dat kan via jeugdtoernooien@vvstrijen.nl

Sportieve groet namen de commissie voetbalzaken