“Onze” Strijense sportvrouw van het jaar: Annemiek Kruijthof

De 18 jarige Annemiek Kruijthof heeft begin januari de jaarlijkse prijs voor sportvrouw van Strijen in ontvangst mogen nemen. De eerste maal voor een vrouwelijke voetballer, gegroeid en opgeleid binnen v.v. Strijen en nu spelend in de Eredivisie Vrouwen voor Excelsior Barendrecht. Voor de jonge speelsters van onze vereniging is ze nu een rolmodel en voorbeeld. Lieke Martens staat nog wat veraf, maar Annemiek kunnen we aanraken!

Annemiek begon op zes jarige leeftijd met voetballen, aangezet door het op straat voetballen met haar broer. Altijd was ze met voetbal bezig en toen ze oud genoeg was is ze lid geworden van v.v. Strijen. Spelend in jongens teams is haar talent niet onopgemerkt gebleven. Vooral van de periode O15-1 en O17-1 heeft ze heel veel geleerd. De periode waarin de fysieke weerstand in een jongensteam sterk toeneemt. Voor Annemiek werd het vanaf dat moment extra belangrijk om duels voetballend op te lossen. Techniek en goed inzicht zijn zo sterker ontwikkeld. Deze periode heeft haar gehard en klaar gestoomd voor een volgende stap in haar voetballeven.

In het seizoen 16/17 heeft ze de overstap gemaakt naar BVV Barendrecht om daar in het eerste te spelen. Aan het einde van het seizoen, tijdens een aantal selectietrainingen is Annemiek positief opgevallen en geselecteerd om de overstap te maken naar de eredivisieclub Excelsior-Barendrecht.

Gevraagd naar haar mooiste moment geeft Annemiek aan dat dit haar debuut in de Eredivisie is geweest tegen PSV Eindhoven. Spelen op het hoogste niveau in het Nederlandse vrouwenvoetbal geeft een extra dimensie aan de dromen en doelen van Annemiek.

Het benoemen tot sportvrouw van Strijen is daarmee het kersje op de taart en bevestiging dat het allemaal geen droom is maar realiteit. Wanneer ik haar vraag wat dit met haar doet zegt ze vooral heel leuk te vinden en te hopen zo een voorbeeld voor jonge meisjes te zijn.

In de stijl van College Tour vraag ik haar wat ze beginnende voetbalmeisjes mee wil geven. “ Doe zoveel mogelijk met een bal.” Probeer de bal zo vaak mogelijk hoog te houden en oefen veel op je techniek.

De vereniging is trots op Annemiek en zien in haar een bevestiging dat de opleiding via de jongensteams een goede lijn is. Nu de doorgroei naar vrouwenteams nog!

Lenny Bosman – Coordinator vrouwenvoetbal – vtz@vvstrijen.nl