JO11-2 gaat voor eindzege in zaaltoernooi

Op vrijdag 29 december had de JO11-2 een zaalvoetbaltoernooi in Oud-Beijerland, georganiseerd door Zinkwegse Boys.Om 7.45 uur vertrokken we richting sporthal de Boogerd in Oud-Beijerland. Even aanmelden, verkleden en dan nog even de concurrentie bekijken in de 1e wedstrijd van het toernooi.

Na deze wedstrijd mochten de kanjers van de JO11-2 zelf aan de slag. De wedstrijden duurden 12 minuten en we speelden met 5 spelers en een keeper. Tim stond in het doel, achterin hielden Jim en Barry de boel dicht en op het middenveld gingen Daan, Dani, Lars en Mika de strijd aan met onze 1e tegenstander: Zinkwegse Boys JO11-3. We gingen vanaf het 1e fluitsignaal er vol tegen aan. We kregen verschillende kansen, maar vonden helaas het net niet. Maar achterin werd niets weggegeven. Iedereen hielp elkaar of het nu voor of achterin was. Na een mooie aanval scoorde Lars 4 minuten voor tijd de verlossende 1-0. En we gingen op jacht naar meer….en toen vergaten we even te verdedigen…..en vlak voor tijd kregen we de 1-1 tegen. Dit was wel even een dompertje, maar ja dat kan gebeuren.
Onze 2e wedstrijd was tegen SJO Korendijk JO11-2, die hadden de 1e wedstrijd gewonnen met mooi combinatievoetbal. Weer gingen we er tegenaan, maar de tegenstander was eerlijk gezegd net iets beter. Dus dan maar achterin alles dichthouden en gokken op onze counter. Na een snel genomen uitbal van Mika, zette hij Lars vrij voor de keeper en was de 1-0 een feit. Nu ging Korendijk nog meer aanvallen en op zoek naar de 1-1. Met goede reddingen van Tim, goed verdedigend werk van de rest (met een redding van Jim met zijn hak op de doellijn) werd deze 1-0 over de streep getrokken.

De 3e wedstrijd was tegen Zinkwegse Boys JO11-2. We begonnen gelijk met druk zetten en binnen 10 seconden schoot Dani de 1-0 erin. Ook Zinkwegse Boys kreeg enkele kansjes en 1 daarvan ging erin: 1-1. Maar we zetten een tandje erbij en lieten de bal goed rondgaan. Aan het einde van 1 van deze aanvallen stond Lars die de trekker overhaalde en de 2-1 op het scorebord schoot. Nu doordrukken en Zinkwegse Boys kwam er niet meer uit. Toen Dani ook nog de 3-1 erin schoot leek de buit binnen. Uit een wanhoopsoffensief van Zinkwegse Boys kwam de bal voor ons doel, Lars werd weggeduwd en kwam voor de bal te liggen, hij probeerde de bal nog weg te schieten, maar de scheidsrechter floot….penalty voor Zinkwegse Boys wegens een sliding. Zelfs Zinkwegse Boys stond even raar te kijken, maar ja ze moesten hem nog wel eerst maken. Tim stond klaar en ging de goede hoek in, maar hij kon er net niet bij: 3-2 Verder kwamen we niet meer in de problemen en was de overwinning binnen.

De laatste wedstrijd was tegen ZBVH JO11-1 en die hadden 1 punt minder als ons. Bij winst waren we 1e en als we gelijk zouden spelen waren we afhankelijk wat SJO Korendijk in hun laatste wedstrijd zou doen. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd met iets meer kansen voor ons. ZBVH had ook enkele overtredingen nodig om onze jongens af te stoppen. De vrije trappen waren gevaarlijk, maar troffen geen doel. Tim hoefde maar 1 keer te redden en voor de rest kreeg hij niets te doen. Jim, Barry en Daan gaven verder helemaal niets weg. Mika, Dani en Lars kregen meerdere kansen maar scoorden ook niet en dus eindigde deze wedstrijd in 0-0.

We stonden nu 1e, maar als Korendijk hun laatste wedstrijd wint komen ze 1 punt boven ons en worden we 2e. De laatste wedstrijd van Korendijk bekeken we met zijn allen vanaf de tribune, maar helaas voor ons won Korendijk en werd dus 1e. Wij werden 2e (zonder een wedstrijd te verliezen en we wonnen van de kampioen), maar Korendijk was eigenlijk wel het beste team vandaag en wonnen dus terecht het toernooi.
Bij de prijsuitreiking kregen we een leuke beker en een tasje met wat leuke dingen erin. Al met al een leuk en gezellig toernooi, dat zeker voor herhaling vatbaar is….Zinkwegse Boys bedankt voor de goede organisatie!

Rest mij nog iedereen een gezellige oud en nieuw te wensen en veel geluk, gezondheid en (voetbal)plezier voor 2018 namens de JO11-2

Denny van der Beek