Veteranen verliezen weer. – Zwaluwen vet – Strijen vet 6-3 (3-2)

Na een weekje rust moesten we aantreden tegen een behoorlijk verjongd Zwaluwen. Dat we het moeilijk gingen krijgen stond dus wel vast. Spelers als Jeffrey vd Laan(33) en een Kevin Liefhebber(32) horen natuurlijk qua leeftijd en fitheid niet op dit niveau thuis. Aangevuld met drie goeie spitsen is het dan ook gemakkelijk voetballen voor de rest van het team. We begonnen de wedstrijd goed en het was Zwaluwen die ala Rico Verhoeven (1ste ronde) alle hoeken van het veld zag we kregen dan ook best wel goede kansen. Toch was het Zwaluwen die via een counter tegen de verhouding op 1-0 kwam. Lang konden ze daar niet van genieten want binnen tien minuten stonden we verdient met 1-2 voor door een doelpunt van Govert en een benutte strafschop van Alwin nadat Alwin zelf neergelegd was in de zestien. Zwaluwen kreeg wel wat mogelijkheden maar wij bepaalde de wedstrijd en we werden dan ook zwaar benadeeld door de scheidsrechter die tot twee keer toe voor buitenspel floot terwijl er geen sprake was van buitenspel en ons zodoende van score afhield. Na de wedstrijd schijnt de scheidsrechter tegen Govert gezegd te hebben dat hij Govert in bescherming nam en daarom floot. Dit was overigens wel het breekpunt in de wedstrijd in plaats van 1-3 werd het 2-2 en 3-2 voor Zwaluwen. In het vervolg van de eerste helft kregen Rob en Denny nog kans op de gelijkmaker. Maar moesten we ook niet mopperen nadat Zwaluwen de bal op de binnenkant van de lat schoot ruststand bleef dus 3-2 voor de zebra’s.

In de tweede helft gingen we gelijk in de aanval met het gevaar van messcherpe counters van een verdedigend Zwaluwen. We hadden best veel balbezit maar de kansen van de eerste helft hebben we niet meer gehad in de tweede helft. Na tien minuten wist Zwaluwen uit een counter 4-2 te maken en leek de wedstrijd gespeeld. Toch wisten we ons nog op te richten uit een corner scoorde René met het hoofd 4-3 en probeerde we vervolgens nog de gelijkmaker te forceren.

Maar zoals de gehele middag zat bij ons alles tegen en bij Zwaluwen alles mee. De middenvelder van Zwaluwen zag Leon iets te ver voor zijn goal staan en besloot van zo’n veertig meter te schieten geweldig doelpunt natuurlijk maar voor ons de doodsteek. Kort daarna scoorde Zwaluwen nog 6-3 maar was wedstrijd al gespeeld. Eindstand derhalve 6-3 voor Zwaluwen dat een sterk team heeft als het hier elke week mee speelt uiteraard.

Zwaluwen gefeliciteerd en bedankt voor deze sportieve wedstrijd.

Wist u dat ….?

• Ed volgens René niet zo’n goeie comeback maakte nadat hij ziek was geweest?
  • Twee keer achter elkaar niet komen trainen van Ed zelden voorkomt en daarom over een comeback gesproken wordt?
  • Rob zich af vroeg of Ed de veteranenziekte had gehad?
  • We weer niet wisten te winnen van Zwaluwen?
  • We op zich niet slecht speelde maar tegenstander iets fitter was dan wij?
  • Elf Zwaluwen ons weekend verpesten?
  • In het voorjaar 1 zwaluw nog geen zomer maakt?
  • Oscar er niet bij was?
  • Govert alle zeilen bij moest zetten om zijn kinderen te dumpen?
  • Ben graag geholpen had maar voor dit probleem geen oplossing had?
  • Govert getergd was hierover en daardoor behoorlijk speelde?
  • Ben ook geen verstand heeft van eten?
  • Deze laatste mededeling begrijp ik zelf ook niet, maar werd door Govert kenbaar gemaakt?
  • Govert het niet ziet zitten om boodschappen te doen voor het jaarlijkse Adje Bussing event?
  • Wij sowieso aan Gerrit en Denny gaan vragen of ze weer zo’n overheerlijke salade gaan maken zoals afgelopen zomer BBQ?
  • We dus met het probleem zitten wie de kipfilet enzovoort gaat halen?
  • We een prachtploeg hebben?
  • Weekendje weg nog niet bekend is?
  • Alwin weer bovenaan staat als topscoorder?
  • Volgende week onze laatste wedstrijd van het seizoen gaan spelen tegen BZC/Zuiderpark?
  • Ik ga stoppen met deze wist u dat?

De Lattre.