DVV ‘09 JO13-1 – Strijen JO13-1 (2 – 3)

We gingen vroeg in de ochtend op pad naar Dirksland omdat we daar om 09.00 uur onze wedstrijd moesten spelen. In de kleedkamer gaf coach Jaco al aan dat DVV tot nu toe veel doelpunten gescoord had maar ook best veel tegen doelpunten had. Dat zou kunnen betekenen dat ze een goede voorhoede hebben maar ook dat er zeker voor onze voorhoede kansen zouden kunnen komen.

Op het veld deden de jongens een goede warming up om het toch maar een beetje warm te krijgen want eigenlijk was het  toch best wel koud. De wedstrijd begon stipt om 09.00 uur en al redelijk snel zagen we waar DVV toe in staat was. Er werd door hen een diepe bal naar hun voorhoede gespeeld en DVV scoorde de 1 – 0. Dat was direct het signaal voor Strijen om een tandje bij te zetten en we zagen een mooi voetbal ‘gevecht’. Halverwege de eerste helft wist Laurent de 1 -1 te scoren nadat hij goed doorliep op de keeper van DVV die hier geen raad mee wist. Vrij snel daarna kwam DVV weer op voorsprong. Wij wisten de bal niet goed weg te werken en een speler van DVV schoot de bal met een boog over onze keeper Yoeri heen, 2 – 1 voor DVV. Gelukkig wisten we voor de rust nog op 2 – 2 te komen. Weer na goed storen voorin wisten we de bal te veroveren en kon Floris de gelijkmaker aantekenen. Het was tijd voor de pauze en daar waren een hoop spelers blij mee want dan konden ze de warme kleedkamer opzoeken.

De tweede helft was qua spelbeeld hetzelfde als de eerste helft, heel veel strijd. Na 10 minuten kwam door een goede pass Mika alleen voor de keeper van DVV en hij wist deze kans koel te benutten, 2 – 3 voor Strijen. Voor het eerst van deze wedstrijd stond Strijen op voorsprong. De rest van deze tweede helft was spannend met kansen aan beide kanten. Er werd niet meer gescoord en zo wisten we de drie punten uit Dirksland weg te halen. Niet altijd met heel goed spel maar zeker wel met heel veel strijdlust. Een goede team prestatie, gefeliciteerd jongens.

Edo de Graaf