Strijen JO13-1 – Brielle JO13-2     ( 5 – 0)

Vorige week hadden we geen wedstrijd en de week daarvoor hadden we verloren van Botlek dus de jongens stonden vandaag te popelen om weer te ballen en te laten zien wat ze waard zijn. Het complete team was aanwezig en we moesten spelen tegen Brielle JO13-2.

De eerste helft begon en we speelden voornamelijk op de helft van Brielle. Strijen had wel enkele kansen maar de echt grote uitgespeelde kansen bleven uit. Het voetbal werd steeds op een heel klein stuk speelveld gespeeld waardoor het moeilijk voetballen was. Gelukkig wist Davey halverwege de eerste helft van net buiten de zestien een schot op het doel te lossen die door een speler van Brielle met het hoofd in het eigen doel gekopt werd, 1 – 0 voor Strijen. Vijf minuten later had Laurent aan de rechterkant een goede actie en een goede voorzet op Calvin die de bal tegen de keeper aanschoot, de afvallende bal schoot Floris over de keeper heen in het lege doel waardoor we op 2 – 0 kwamen.  In de rest van de eerste helft gebeurde niet echt veel meer waardoor we met de 2 – 0 voorsprong gingen rusten.

Tweede helft hetzelfde speelbeeld, Strijen die voornamelijk op de helft van Brielle speelde zonder dat we echt heel vaak gevaarlijk voor het doel kwamen. Jerry had twee keer een goede schietkans maar helaas gingen beide schoten recht op de keeper af. Als Brielle eens op onze helft kwam dan wist onze verdediging dit goed op te lossen waardoor keeper Yoeri vandaag erg weinig te doen had. Na 10 minuten in de tweede helft gaf Calvin met zijn rechter ‘chocolade’ been een goede dieptepass op Mika die de bal netjes over de keeper van Brielle lobde, 3 – 0 voor Strijen.  Vijf minuten later pakte Mika de bal op het middenveld af van een tegenstander en gaf hij nu de goede pass op Calvin die de 4 – 0 wist te scoren. Vlak voor tijd kwamen we nog op 5 – 0 door een eigen doelpunt van Brielle. Niet veel later floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd.  Het was geen geweldige wedstrijd van onze zijde maar als je ook een slechte wedstrijd met vijf doelpunten weet te winnen heb je toch iets goed gedaan.

Edo de Graaf