VV Strijen JO11-2 – Barendrecht JO11-9

Op een echte herfstachtige ochtend in november mochten onze helden het opnemen tegen Barendrecht. Strijen, bezig aan een zeer zwaar seizoen, elfde, tegen de nummer 4, Barendrecht. De vele verliespartijen tot nu toe, maken het niet eenvoudig voor onze strijders, maar vanochtend zat de stemming er in ieder geval goed in. De goede wedstrijd van vorige week, ondanks een verlies wel inzet en passie. En laten zien dat het voetballend wel goed zit, maar dat op de beslissende momenten het dubbeltje nogal eens de verkeerde kant op valt. Ondanks dit alles blijft het bestuur van de club gelukkig wel het vertrouwen uitspreken in de huidige trainersstaf. Dit mogen wij best zien als een teken van vertrouwen in een wereld waarin alles mogelijk is. Ronald Koeman werd immers al na minder verliespartijen aan de kant geschoven.

Wel werd er deze week fanatiek getraind, de 0 moest van de ranglijst en vandaag moest dat gaan gebeuren. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, beide teams kregen kansen. Barendrecht testte onze goalie Tim regelmatig, maar die hield goed stand. Toch had hij geen antwoord op 1 schot en kwam de 0-1 op het scorebord. Even waren de gele leeuwen teleurgesteld, maar de mouwen werden opgestroopt, de druk werd naar voren gezet. Voorin zwermden Lars, Dani, en Daan. Op het middenveld controleerden Noah, Mika en Barry en in de verdediging namen Robbe, Fons en Jim zich voor dat het bij die ene goal ging blijven. Strijen werd sterker en drukte de Barendrechters in de touwen, Dani werd vrijgespeeld en rondde fraai af 1-1. Wat een emotie in het veld en op de stampvolle tribunes. Ging het vandaag dan gebeuren? Het leek alsof ze de Champions League op het spel stond, niks hekkensluiter, nee, hier speelden een tot op het bot gemotiveerd team. De rust werd bereikt bij een 1-1 stand, een voorsprong zou verdiend zijn geweest….

De tweede helft werd begonnen waar de eerste eindigde, Barendrecht onder druk en Strijen heersend. Helaas kon het niet worden omgezet in doelpunten. Het geloof in een overwinning nam wat af, maar dan toch wel een punt in de tas meenemen werd het credo. Helaas mislukte ook dit, Barendrecht rondde twee aanvallen doeltreffend af en kon ternauwernood de vierde plek in de stand behouden. VV Strijen bleef weer met lege handen, maar wat een strijd hebben de jongens geleverd. Iedereen was tot het gaatje gegaan en had eigenlijk geen puf meer voor de penalties. Teleurstelling heerste kort na de wedstrijd, maar ook trots, want wat een mooie pot mannen!!

Volgende  week vreten we ZBVH op!

Chris Voets