Veteranen verliezen topper van veel sterker Heerjansdam. Heerjansdam vet – Strijen vet 5-2 (2-0)

We moesten vandaag te topper spelen tegen Heerjansdam die afgelopen seizoen en waarschijnlijk dit jaar weer fluitend kampioen gaat worden.

We waren compleet op Edwin na die vanwege werk niet aanwezig kon zijn helaas. Ben moest dan ook het elftal enigszins aanpassen door middel van Govert een verdedigende rol te geven op het middenveld. We werden vanaf het begin behoorlijk onder druk gezet en moesten dan ook alle zeilen bij zetten om de nul te houden. Op zich stond het verdedigend wel aardig maar qua loop vermogen en kracht kwamen we behoorlijk te kort. Gelukkig voor ons was Leon een behoorlijke sta in de weg voor de aanvallers van Heerjansdam. Na ongeveer twintig minuten voetballen moest ook Leon echter zijn meerdere herkennen na doorkopbal kon de linksbuiten randje buitenspel de bal binnenkoppen. Heerjansdam bleef druk houden en wij konden daar eigenlijk niets tegen overstellen. Na ongeveer 30 minuten voetballen moest Ed met hamstring problemen naar de kant. Gezien het aantal wisselspelers geen probleem Micha was Ed zijn vervanger en speelde een degelijke en goede wedstrijd. Kort na de wissel scoorde Heerjansdam na slecht uitverdedigen 2-0 en was het wachten op meer. De scheidsrechter die regelmatig onze grensrechter negeerde vond het echter nodig om kort voor rust Andries na correcte sliding een gele kaart te geven en zodoende ons te straffen met tien minuten met tien te laten spelen. Aangezien het met elf al lastig was laat staan met tien. We kwamen echter schade vrij door deze straf heen en overwogen dan ook de wedstrijd met tien uit te spelen. De ruststand was zeer verdient 2-0 voor Heerjansdam.

In de kleedkamer werd eigenlijk al aangegeven dat het een kansloze nederlaag ging worden. Maar je weet het natuurlijk nooit bij Heerjansdam was kort voor rust hun aanjager op het middenveld geblesseerd van het veld gegaan en dat kon je in de tweede helft goed merken. In de tweede helft kwam Rens er in voor Koen en ging op de plaats van Govert spelen. Govert op rechts en zodoende meer aanvalskracht. Dit bleek een goede zet te zijn van onze aanvoerder nadat Andries zijn straf had uitgezeten scoorde we binnen 5 minuten twee keer. Govert scoorde netjes 2-1 door de bal slim en rustig in het hoekje te leggen. Heerjansdam die zichtbaar van slag waren kregen nauwelijks twee minuten later ook nog de 2-2 te verwerken. Na schitterende lob van Alwin over de keeper die machteloos toe moest zien hoe de bal in het doel verdween. De vreugde was groot maar de wedstrijd was nog niet gespeeld en Heerjansdam probeerde snel weer op voorsprong te komen. Maar wij waren in de tweede helft duidelijk beter als in de eerste helft Denny, Rob en een afgekeurde goal van Alwin hadden ons op voorsprong kunnen brengen. Maar helaas gebeurde dit niet. Heerjansdam bleef rustig en wist toch nog aan het langste eind te trekken. Wat overigens wel verdient was al is 5-2 gezien tweede helft behoorlijk geflatteerd. Minpunten waren het geblesseerd raken van Rens en over het andere minpunt wil ik het niet hebben als jullie het niet erg vinden.

Heerjansdam bedankt voor deze stevige maar verder sportieve wedstrijd.

Wist u dat…?

• We voor het eerst hebben verloren deze kompetitie?
  • Heerjansdam weer een erg sterk team heeft?
  • We goed terug kwamen na in de eerste helft helemaal weggespeeld te zijn?
  • Heerjansdam het geluk heeft van de kampioen?
  • Rens weer behoorlijk geblesseerd uit viel en waarschijnlijk weer een tijdje zoet is?
  • Leon de man off the match was en ons behoede van een grote nederlaag?
  • We een paar zware wedstrijden krijgen de komende weken?
  • Het elke week zwaar is?
  • Ben zwaar teleurgesteld was na de wedstrijd?
  • Allemaal teleurgesteld waren?
  • Verliezen ook bij de sport hoort?
  • Er mensen zijn die hier moeite mee hebben?
  • Ik ook moeite heb met verliezen maar het iets anders verwerkt en uit?
  • We volgende week er weer moeten staan?
  • Ik ga stoppen met deze wist u dat?

De Lattre.

Foto hier onder zegt voor sommige spelers(supporters) genoeg hoop ik.