Strijen JO11-2 verliest nipt van Oude Maas JO11-4

Zaterdag 11 november stond de uitwedstrijd tegen Oude Maas op het programma. Van de week was er weer, zoals bijna altijd, hard en fel getraind om de nare smaak van vorige week weg te spoelen. Vandaag moest het gaan gebeuren.

Om 7.20 vertrokken we naar Oude Maas waar iedereen (behalve Mika die helaas ziek was) om 8.00 uur in de kleedkamer aanwezig was. Het gebruikelijke omkleden en praatje van de trainer en dan naar het veld. Gelukkig speelden we op kunstgras en stopte het met regenen, niets stond een goede wedstrijd in de weg.

De goed fluitende scheidsrechter floot voor het begin en Strijen ging er gelijk tegenaan. Het middenveld met Daan, Robbe, Lars en Dani ging geen duel uit de weg en de verdediging met Jim, Fons, Noah en Barry dekte hun tegenstander strak. Het werd een slag op het middenveld met Oude Maas die vaker in de aanval was dan wij. Helaas viel na 8 minuten de 1-0, maar de koppies gingen niet omlaag. Nee we gingen gewoon door met waar we mee bezig waren. Zo af en toe gingen we gevaarlijk in de aanval, maar Oude Maas was iets meer in de aanval. Iedere aanval werd vakkundig om zeep geholpen door onze verdediging en anders was daar Tim nog die menige redding had. Vlak voor rust was er een corner voor Oude Maas en die werd verkeerd geraakt door 1 van onze verdedigers bij de 1e paal en de bal belande zo in het eigen doel: 2-0 Dit was tevens de ruststand.

In de rust vertelde de trainer dat we gewoon zo door moesten gaan. Lekker fel voetballen, goed combineren en strijden voor elke meter.

De 2e helft was eigenlijk eentonig. Oude Maas kwam ons middenveld bijna niet meer over en ze hebben geen kans gehad. Strijen daar in tegen heeft wel 4 á 5 mooie kansen gehad. O.a. 3x alleen op de keeper af, na mooie combinaties op het middenveld, maar net geen doelpunt. Paar scrimmages voor hun doel na corners die er net niet ingingen. En nog enkele gewone aanvallen, waar we voetballend bij het doel van de tegenstander kwamen.  Na balverlies werd er gelijk weer druk op Oude Maas gezet. De 2e helft was er maar 1 team dat verdiende om te scoren en dat was Strijen. Dat dit dan niet gelukt is, is dan ook jammer, maar doet niets af aan de goede wedstrijd die we gespeeld hebben.

De eindstand was dan ook 2-0 voor Oude Maas. Maar de mentale winnaar was Strijen.

Dat iedereen moe gestreden was konden we zien in de penalty’s, die gingen met 6-4 naar Oude Maas.

Vandaag hebben we een Strijen gezien dat strijd leverde voor elke meter en voor elkaar, als we dit volhouden gaan we nog een heleboel punten pakken dit seizoen.

Denny van der Beek – De trainer