Geslaagde meidenmiddag v.v. Strijen

Onder een winters aandoende grijze lucht, fris en droog, vondt  de eerste meidenmiddag van vv Strijen plaats. Om 14 uur melden 24 Strijense meiden zich in de kantine om kennis te maken met voetbal.

We trappen af met een voetbalquiz waar de kennis van het EK vrouwenvoetbal 2017 wordt getest en om half 3 gaan de meiden het veld op. Laura heeft 4 oefenvormen voorbereid. Er worden 3 groepen geformeerd in de leeftijd  O7, O11 en O13. Esther en Annemarie nemen naast Laura ieder een groep onder de hoede. In een uur tijd worden in opperste concentratie en met veel plezier de oefenvormen afgewerkt. Dan is het tijd om terug naar binnen te gaan en even wat te drinken.

Wilma zorgt ervoor dat de kinderen niets te kort komen. Ik ben blij verrast met deze opkomst en het plezier dat er zichtbaar van afspat deze middag. We zetten de veldjes om naar drie wedstrijdveldjes. Wanneer de meiden voldaan en uitgerust zijn gaan de wedstrijden van start. In alle drie de groepen gaat het er fel aan toe. Soms nog wat onwennig maar met veel enthousiasme wordt steeds het doel van de tegenstander opgezocht. Ik zie verdedigers en snelle spitsen, meer en minder getalenteerd maar allemaal met heel veel plezier spelend.

Om half vijf ronden we af en tegen vijf uur nemen we afscheid van elkaar. Een eenvoudig opgezette middag voor meiden en door vrouwen. Ik dank hierbij Marielle voor het voorbereidend werk, Laura voor haar technische voorbereiding en inbreng, Wilma voor de verzorging van groot en klein, Esther, Annemarie en Laura voor het begeleiden van de teams, de ouders voor alle aanmoediging en de kinderen voor het plezier van deze hele leuke middag.

Dit gaan we zeker nog een keer doen!

Lenny Bosman