Strijen JO13-1 – Botlek JO13-1 ( 1 – 3)

Deze wedstrijd tussen de huidige nummer 1 en 2 van de competitie stond gepland op het perfecte hoofdveld van de vv Strijen. Eerst een goede warming up en daarna in de kleedkamer nog de tactiek doorspreken. Om 09.00 uur gingen onze jongens het veld op voor de wedstrijd.

De eerste helft begon en we probeerden het spel te maken maar helaas wilde dat niet echt lukken. Deels omdat we zelf te onrustig speelden maar ook omdat Botlek fel van zich afbeet. De meeste spelers van Botlek waren ook groter en fysiek sterker dan onze Strijense jongens. Beide ploegen voetbalden erg onrustig en het publiek werd dan ook niet echt verwend met leuke combinaties. Wel werd er door iedereen erg hard gewerkt. Toch kwam Strijen in de 1e helft op voorsprong, Calvin wist een goede pass van Mika af te ronden en de 1 -0 te maken. De rest van de 1e helft bleef hetzelfde, geen goed voetbal maar wel veel strijd. Hierdoor konden we met deze kleine voorsprong de rust in gaan.

De 2e helft begon en eigenlijk startte deze hetzelfde als de 1e helft. Veel duels en veel strijd, wel heel spannend om te zien. Botlek had wel een tandje bij gezet en de bal was daardoor toch wat vaker op onze helft. Onze verdediging had het erg druk en ons hele team voetbalde daardoor steeds meer naar achter. Na een kleine 15 minuten wist Botlek de 1 – 1 te scoren. Niet veel later scoorde Botlek zelfs de 1 – 2 uit een corner. Botlek was erg blij met deze voorsprong en haalde alles uit de kast om de 3 punten mee naar Botlek te nemen. Op alle mogelijke manieren probeerden zij tijd te rekken, iets waarover een hoop van onze spelers zich erg opwonden. Dit kwam ons spel helemaal niet ten goede, had Botlek toch zijn zin. Toen Botlek ook nog op 1 – 3 kwam was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Botlek ging verder met tijd rekken en wij kwamen totaal niet meer aan voetbal toe.  Uiteindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd af en was Botlek de verdiende winnaar.

Het was een moeilijke wedstrijd jongens maar ook hier moeten en kunnen we weer van leren. Aanstaande dinsdag weer lekker trainen en op naar de volgende wedstrijd.

Edo de Graaf