De dames zijn begonnen!

1108

Eindelijk is het vrijdagavond 27 oktober, de trainingsgroep vrouwen gaat van start.

Vanaf half 6 begin ik een beetje nerveus te worden. Wat zal de opkomst zijn? Zal het wel leuk worden? Vanaf 19.00 uur druppelen de eerste vrouwen binnen en om half 8 hebben we er 14 bij elkaar variërend in leeftijd van 19 tot 52.

We kennen elkaar vaak niet of nauwelijks en een beetje onwennig lopen we naar het veld waar Laura en Annemarie direct een veld uitzetten.Na een warming up en wat passen gaan we snel een partijtje spelen.

De niveau verschillen worden  duidelijk maar na een kwartier worden we allemaal wat brutaler en vrijer.We weten elkaar beter te vinden en het spel wordt feller.Ik ben onder de indruk van een aantal meiden, maar zie ook dat het allemaal nog wat verder los moet komen om het spel heel vloeiend te laten verlopen. We gaan elkaar steeds meer aanroepen en coachen in het veld. Hoewel mijn voetbaltechnieken en conditie zwaar te wensen over laten geniet ik toch.

Na afloop zie ik allemaal tevreden gezichten. Ik ben niet de enige die het naar de zin heeft gehad.De jonge meiden, hopelijk de basis voor onze vrouwen 1, zijn direct weer bevangen met het voetbalvirus en lijken volgende week al aan wedstrijden deel te willen nemen. Helaas is dat niet direct mogelijk maar we spreken af in ieder geval voorlopig zo door te trainen.

We hopen dat deze leuke ervaring meer potentiele vrouwen 1 vrouwen aan zal trekken.We bespreken onze wensen voor volgende week.Eerst een half uur een aantal trainingsoefeningen doen en daarna partijen.Zo mooi om dat in gezamenlijkheid te bespreken en besluiten.

Ik heb nu al zin in volgende week vrijdag!

Lenny Bosman