v.v. Strijen gaat voor Damesvoetbal

De Gemeente Strijen krimpt qua bevolking. Er is sprake van vergrijzing, meer ouderen en minder jongeren. Echter, v.v. Strijen groeit! De afgelopen maanden hebben zich maar liefst 13 nieuwe (jeugd)leden aangemeld, waaronder een aantal jonge meiden. Om de groei van de vereniging te continueren in een krimpende gemeente, willen wij gaan onderzoeken hoe wij damesvoetbal verder kunnen ontwikkelen en uitbreiden.

Damesvoetbal is de snelst groeiende sport van het land. Met het succes van onze Oranje-Leeuwinnen zijn er rolmodellen opgestaan waaraan meiden zich willen spiegelen. In plaats van Messi willen meiden nu Lieke Martens zijn.

v.v. Strijen is van mening dat het volwaardig kunnen aanbieden van damesvoetbal een ware verrijking is voor het verenigingsleven. Dames en meiden zijn al veel langer meer dan welkom op onze vereniging. In het verleden zijn er meerdere meidenteams actief geweest. Zij zorgen voor diversiteit en gezelligheid die de vereniging goed doen. Dat willen we weer oppakken en verder uitbreiden door nadrukkelijk in te zetten op het laten doorgroeien van het aantal vrouwelijke leden, waardoor we binnen afzienbare tijd hopelijk een Vrouwen 1-team kunnen toejuichen.

In de komende maanden zullen wij gaan onderzoeken of het haalbaar is om met ingang van seizoen 2018-2019 een Vrouwen 1 team in te kunnen schrijven.Het uiteindelijke doel is om meiden en dames een volwaardige positie en rol te geven binnen onze mooie v.v. Strijen.

De komende periode zal worden ingezet op werving nieuwe leden. We zullen dat onder meer doen via speciale meidenmiddagen of –avonden. Ook zal in samenspraak met de jeugdtoernooicommissie een speciale toernooidag voor meiden worden georganiseerd.

Om deze ambities vorm te kunnen gaan geven heeft de vereniging een ‘coördinator meiden en vrouwen’, in de persoon van Lenny Bosman aangesteld. Zij zal gaan opereren als onderdeel van VTZ onder de commissie voetbalzaken. Vanzelfsprekend zal Lenny ook gaan samenwerken met de andere commissies om aan deze mooie doelstelling vorm te kunnen gaan geven.

Voor meer informatie en ideeën kun je contact met Lenny opnemen (e-mail: lennybosman@gmail.com). Je kunt je hiervoor uiteraard ook altijd richten tot voetbalzaken@vvstrijen.nl.