Strijen JO17-2G wint de eerste bekerwedstrijd.

Voordat ik overga op de wedstrijd is er een woord dat bij mij naar bovenkomt. En dat is het woord trots. Trots op hoe ze de eerste wedstrijd weten te winnen, maar ook vooral trots op hoe ze zich gedragen als team. De eerste weken waren lastig. Ik verwachtte een bepaalde discipline en inzet tijdens de trainingen. Ze moesten wennen aan mijn manier van coachen en ze moesten vooral wennen dat er weer 2x getraind werd. Dankzij het plezier wat ze in het voetbal hebben en de onwijs grote drang om beter te willen worden kwamen ze de eerste twee weken keurig door.  Ik was dus zeer benieuwd hoe ze de eerste wedstrijd zouden spelen.

De eerste wedstrijd voor JO17-2G. Helaas was het niet gelukt een oefenwedstrijd te regelen, dus het was vandaag de eerste test om te zien waar we als team staan. Inmiddels heeft het team, 13 jongens en 3 meiden, er alweer 8 trainingen opzitten voordat we om 11:45 uur vertrokken naar Alphense Boys. Na de wedstrijd bespreking en een wat rommelige warming-up begon Strijen de wedstrijd onrustig. De ballen kwamen niet aan, duels werden niet aangegaan en het oogde slordig aan Strijense kant. Na een minuut of 10 kreeg de tegenstander een vrije trap die door onze keeper Danny helaas niet goed werd weg gewerkt wat leidde tot de 1-0. Strijen was wakker geschud. De organisatie werd beter neergezet en er werd meer gecoacht. Nog voor rust kwam de gelijkmaker er. De keeper van de tegenpartij had de bal gevangen en legde deze voor zich neer op de grond. De goed oplettende Mike maakte van deze merkwaardige actie van de keeper gelijk gebruikt en was er snel bij om de 1-1 te scoren.

In de heb ik vooral aangegeven dat ze meer rust moeten hebben. De bal meer rond moeten laten gaan en dat het middenveld de bal meer moest gaan opeisen. Helaas viel Strijen terug in het patroon waarmee ze de wedstrijd begonnen. Slordig in de passing en totaal geen rust aan de bal. Na een paar omzettingen begon Strijen meer en meer in de wedstrijd te komen. Met opkomende backs en mooie combinaties stond Strijen vrijwel de hele tweede helft op de helft van de tegenstander. Het wachten was dan ook op de 1-2. Na een mooie solo van een goed spelende Noam kwam dan ook eindelijk de bevrijdende 1-2 op het bord. Dit konden we nu niet meer uit handen geven zou je zeggen. 3 minuten voor tijd kregen we weer een vrije trap tegen. We waren gewaarschuwd door het momentje uit de eerste helft. Maar nu weer werd de bal niet goed weggewerkt en viel de 2-2…. Onze vlagger voor vandaag, Damian, merkte vrij vroeg op dat het buitenspel was en de goal dus moest worden afgekeurd. De scheids ging hier tot ieders verbazing niet in mee. We moesten nu dus nog alles op alles zetten om in die laatste minuten de punten binnen te halen. Carlo die de laatste 10 minuten als spits fungeerde was met zijn fysieke duels voorin een probleem voor de tegenstander. En uitgerekend Carlo draaide de bal met zijn buitenkantje rechts de bal in het doel. 2-3!!! De voorsprong was weer voor Strijen en het eindsignaal volgde. De 3 punten gingen mee naar Strijen!!!

Ouders bedankt voor de aanwezigheid en Damian voor het vlaggen.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Smitshoek, maar eerst gaan we weer lekker trainen.