Strijen JO13-2G reist af naar Sportlust 46 voor de beker

144

Met de vriendschappelijke wedstrijd tegen Binnenmaas nog in het achterhoofd reizen we om 8 uur af naar Woerden. Onze eerste bekerwedstrijd in deze samenstelling en voor veel betekent dit ook de eerste bekerwedstrijd als elftal en op groot veld. Vorige week zaterdag zocht het team naar hun nieuwe posities en naar elkaar. 

Wij als ouders zijn er niet helemaal gerust op en met een kopje koffie in de hand kijken we wat er gaat komen. Onze tegenstanders schieten uit de startblokken en zetten de Strijense boys en girls direct onder druk. Bam, bam, bam. Binnen 10 minuten staan we met 3-0 achter. Ik kijk eens naar de bodem van mijn koffiekopje en vrees het ergste. Maar dan rechten onze kanaries zich op. Posities worden gevonden, passes komen aan en we worden dreigender. Jay is razendsnel. Mo onvoorspelbaar en moet tenminste 3 keer van de bal gelopen worden voordat hij ook daadwerkelijk de bal verliest. Kishen stookt onrust en uiteindelijk, vanuit een prachtige opbouw door het middenveld via Bente scoort Jay het eerste doelpunt. Snel hierna volgt een corner waar Mo op miraculeuze wijze met de hak van zijn schoen de bal direct uit de lucht zo in het doel ploft. Nog voor rust volgt de 3-3. De tegenstander die eerst zo groot en sterk leek, lijkt nu steeds kleiner te worden. 
 
De tweede helft begint zoals het begin van de wedstrijd. Sportlust is goed bijgepraat door de trainer en komen vol goede moed het veld weer op. Direct vol aan de bak! We krijgen helaas weer een tegen doelpunt maar laten ons niet kisten. Onze verdediging staat als een huis en er wordt voor elkaar geknokt. Stan voetbalt alsof zijn leven ervan afhangt, Olav sleurt en beult. Tom keept een heel goede wedstrijd. Menno staat zijn mannetje op het middenveld maar ook als vervanging van Leone op de voorstopper positie. De 4-4 is in de maak. De keepster is wat uit haar goal gekomen wat de mogelijkheid geeft om met een boog te scoren. Dat was ons waarschijnlijk niet gelukt zonder de hulp van het hoofd van een tegenstander. Keepster kansloos. Damian komt nu goed los en stuurt een aantal ballen goed gericht richting doel en raakt daarbij steeds paal en lat helaas. Die gaan er komende weken nog wel in. Uiteindelijk verdienen we een strafschop omdat onze tegenstander hands maakt. Damian schiet prachtig raak. Verdient na al die mooie schoten op doel. Daarna is het nog even billen knijpen en moeten Leone en Sven vol gas verdedigen. Jasper zoekt naar een volgende goal maar die komt er niet meer. Er zit voetbalmuziek in dit nieuwe team!
 
 
Lenny Bosman